Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Xerrada entre dos referents periodístics


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

28.11.2010 18:55

Xerrada entre dos referents periodístics

Edgar Fornós / Vanessa Forns


Santi Segurola i Martí Perarnau, dos referents del periodisme esportiu, van mantenir davant les càmeres de Barça TV una xerrada sobre tots els aspectes que envolten el clàssic. Al mateix temps, analitzen tant el Barça com el Reial Madrid.


Els dos periodistes –Segurola és el subdirector del diari ‘Marca’, i Perarnau és col•laborador d’‘El Periódico’, del diari ‘Sport’ i de Rac1– es van reunir a Madrid, on resideixen tots dos, per compartir els seus punts de vista sobre totes aquelles qüestions que solen envoltar un clàssic. La prèvia de l’enfrontament, el model dels dos conjunts, les figures de Mourinho i Guardiola, la relació entre el futbol de Cruyff i el de l’actual tècnic barcelonista i les seves previsions sobre el transcurs del partit van ser, entre d’altres, els temes principals d’aquesta trobada.

Un partit únic

“Enorme” i “meravellós”. Aquests són els adjectius amb els quals ambdós defineixen el partit que es viurà aquest dilluns al Camp Nou. Per a Segurola, és important destacar que “poques vegades s’han reunit dos equips amb tant potencial, amb una diferència tan abismal amb els altres rivals”, i Perarnau afegeix que “els dos equips arriben al 100%”. Tot plegat fa que, segons aquest últim, “la prèvia del partit sigui una catifa vermella majestuosa i meravellosa”.

Dos models diferenciats

SEGUROLA.jpgEl subdirector del diari ‘Marca’ té una definició molt concreta per al model futbolístic dels dos conjunts: “Tenim dos models oposats de jugar al futbol. Un és un model metòdic, pacient, un model molt estructurat, molt ben conegut, i molt ben desenvolupat pel Barça. El del Madrid és un futbol absolutament diferent. És un model vigorós, intens, ràpid, que treu renda de l’electricitat, de les accions de contraatac. Es donen tots els factors per gaudir del millor partit possible amb dos equips que estan a les antípodes en molts sentits.”

El model Barça, únic i difícil de copiar

Aprofundint més en aquest tema, Santi Segurola apunta la dificultat que suposa “copiar el model emprat pel conjunt blaugrana”. En aquest sentit, considera que el factor clau que té el Barça i que el diferencia d’altres clubs grans del món és el fet de “tenir tanta paciència amb els nois del planter”. Martí Perarnau, per la seva part, diu que el que és important és que “els nois van creixent aprenent un estil i un concepte;  per tant, quan arriben al primer equip, més enllà de la qualitat que aquest tingui, tots coneixen el model del Club”.

En la mateixa línia, Segurola parla de la “urgència” com a element clau per entendre com el Reial Madrid no ha pogut copiar el model Barça, “que és el mètode pel mètode”. “Em provoca molta fascinació el que està fent el Barça, perquè es contracultural, i no només és bo, sinó que és necessari i té èxit”, explica.

Mourinho vs. Guardiola

El mateix periodista fa la seva descripció particular dels tècnics dels dos equips. Mentre que a Guardiola el veu com “futbol en estat pur”, a Mourinho el titlla “d’astut, maquiavèlic, que intenta treure profit de tots els factors interns i externs del futbol”. Seguint amb el portuguès, Perarnau comenta que “és un entrenador pragmàtic molt llest que està fent una labor extraordinària amb aquest equip”.

De Cruyff a Guardiola

PERARNAU.jpg“Guardiola és més “Cruyfista” que Cruyff, perquè Cruyff era intuïtiu i deixava petjada en l’equip, però Guardiola el que ha fet és aprofundir en aquestes petjades i fer-les més radicals, com per exemple els comportaments defensius. Guardiola ha aprofundit en totes les teories de Cruyff i ha afegit un component personal, que és una radicalitat enorme”, assegura Segurola. Una opinió, aquesta, amb la qual està totalment d’acord Perarnau, que apunta que “Guardiola és més Cruyffista que Cruyff, perquè aconsegueix que les idees immadures i verges del Cruyff dels anys noranta arribin a la seva maduresa actualment.”

Les claus del partit

“Aconseguir aturar Xabi Alonso perquè no faci passades i no permetre que desenvolupi el contraatac”, a més de “controlar Cristiano Ronaldo defensivament” són, segons Segurola, dos aspectes a tenir molt en compte pel Barça si vol endur-se els tres punts del clàssic. “Estem davant un Madrid que voldrà desplegar el seu joc, que és el joc directe, i, per tant, cal organització defensiva”, afegeix en aquesta línia.

Així veu el clàssic Perarnau: “El Madrid també mirarà de rematar molt per intentar buscar el gol i també per ordenar-se defensivament; cada rematada s’organitzarà defensivament. Estem davant d’aquest joc de ‘jo proposo, jo em defenso’ per fer contraatac i rematar.”
Santi Segurola i Martí Perarnau, durant el transcurs de la xerrada.
Santi Segurola i Martí Perarnau, durant el transcurs de la xerrada.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Dos pronòstics, dues victòries en blaugrana
Tant Santi Segurola com Martí Perarnau aposten per la victòria del conjunt dirigit per Josep Guardiola de cara al partit d’aquest dilluns. D’aquesta manera, mentre el primer veu un partit amb força gols i que acabaria amb un resultat de 3-2, el segon creu que el conjunt blaugrana s’imposarà per 2-1 als blancs.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana