La millor ratxa del ‘10’

13.11.2010 23:54

Roger Bogunyà

Leo Messi ha batut aquest dissabte un nou rècord. L’argentí ha marcat per setè partit consecutiu i ha superat la seva marca de la temporada 2007/08.

Tot apuntava que a Messi no li anava bé el Vila-real. L’argentí va necessitar fins a sis partits per fer-li un gol al Submarí Groc. Finalment, en la 35a jornada de la temporada passada, a El Madrigal, Messi va signar un doblet que va acabar valent mitja Lliga. Aquest dissabte Messi ha tornat a marcar a l’equip valencià i, de rebot, ha trencat un nou rècord: fa set partits seguits que goleja (11 gols) i ha superat la seva marca d’ara fa tres temporades (6 partits seguits, 8 gols).

Des del València, sempre

2010-10-20_PARTIDO_32.JPGL’últim dia que Messi va jugar i no va marcar va ser al Barça-València (2-1), en què Iniesta i Puyol van ser els golejadors. Des de llavors, ha disputat set dels vuit partits de l’equip –només va descansar a Ceuta– i ha marcat sempre. Copenhaguen (2), Saragossa (2), Sevilla (2), novament Copenhaguen (1), Getafe (1), Ceuta (1) i Vila-real (2) han patit fins a 11 gols del ‘10’.

En ratxa

A Messi no hi ha rècord que se li resisteixi. Recentment, l’argentí ha superat Rivaldo com a màxim golejador internacional (32 gols), ha arribat als 100 gols amb Guardiola a la banqueta i ha marcat en més de 100 partits diferents (amb una única derrota encaixada en aquests compromisos). L’argentí està en forma.

50 gols al 2010

2010-11-13_FCB_-_VILLARREAL_CF_004.jpgLeo Messi ho ha tornat a demostrar aquest dissabte amb dos nous gols al Vila-real que han trencat l'empat existent en el marcador. El primer ha arribat després d'una doble paret amb Pedro que l'argentí ha finalitzat amb la cama dreta, una rèplica del gol que li va fer a l'Athletic Club a la Supercopa de Espanya ara fa un any. El segon ha estat un gol d'oportunista. Era la diana número 50 de Messi amb el Barça en aquest 2010.

Supera Mariano Martín

Amb aquests dos gols, Messi supera també Mariano Martín en la llista de màxims golejadors del Barça en la història de la Lliga. L'argentí suma ja 98 dianes a la competició, una més que Mariano Martín (97) i només deu menys que Eto'o (108). Per sobre només hi ha César (195) i Kubala (131).
Messi ha arribat al gol 50 amb el Barça en aquest 2010. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós/Arxiu FCB