La victòria 100 de Guardiola, en dades

11.11.2010 11:18

Roger Bogunyà

El 5-1 al Ceuta, amb molts dels jugadors menys habituals sobre la gespa, va deixar molt bones sensacions a l’afició del FC Barcelona i la victòria 100 de Guardiola amb el primer equip. A continuació repassem totes les dades del partit.

► El 5-1 va suposar el triomf número 100 amb Josep Guardiola a la banqueta del FC Barcelona. 42 van arribar a la temporada 2008/09, 45 a la 2009/10 i 13, de moment, a la 2010/11.

► El tècnic ha signat un 71,9% de victòries (100 victòries en 139 partits). En aquestes, l’equip ha anotat 298 gols i n’ha rebut 53.

► Abidal, Messi, Milito i Sergi Roberto van estrenar-se a la Copa d’enguany.

► Pinto va rebre aquest dimecres el primer gol de la temporada. Contra el Copenhaguen (2-0) i a Ceuta (0-2) s’havia mantingut imbatut.

► Valdés, en canvi, encara no havia viscut cap partit des de la banqueta aquesta temporada. Quan no havia jugat, no havia estat convocat.

FCB_-_AD_CEUTA_x5x.JPG► Thiago, que ja va ser titular contra el Sevilla a la Copa de fa un any, i Nolito van completar el seu primer partit sencer com a jugadors del primer equip aquesta temporada. Tots dos van firmar un gran matx.

► Bartra va ser el primer jugador del B que rep una targeta groga amb el primer equip aquesta temporada. La va veure en el minut 35 de la primera part, amb 2-1 al marcador. El defensa ha estat l’únic integrant del B que no s’ha perdut cap minut de l’eliminatòria.

► I quin va ser el jugador que més va participar en el joc blaugrana? Un inèdit en aquest apartat: Mascherano (124 accions). Ningú, tampoc, va recuperar tantes pilotes com ell (8).

► Bojan va signar el seu primer gol amb el ‘9’ a l’esquena. També van estrenar-se com a golejadors oficials de la temporada Nolito i Milito.

2010-11-10_PARTIDO_09.JPG► El del defensa argentí va ser el seu segon gol com a blaugrana, el primer a la Copa. L’únic anterior va arribar el 24 de novembre del 2007 (3-0 al Recre, a la Lliga).

► Pedro, un dels altres golejadors de la nit, és l’únic jugador que ha marcat en els dos partits de Copa amb el Ceuta.

► I ara obrim l’apartat de les dades de Messi. L’argentí ha estat el primer futbolista que ha marcat aquesta temporada sortint des de la banqueta. Va necessitar sis minuts per fer-ho.

► L’argentí ja ha golejat en 100 partits diferents del primer equip. Només en un hi ha hagut derrota (un 4-3 contra l’Atlètic de Madrid).

► Messi ha igualat també el seu millor registre de gols en partits consecutius, que datava de la temporada 2007/08: ha marcat en els últims sis partits que ha jugat (Copenhaguen, Saragossa, Sevilla, Copenhaguen, Getafe i Ceuta).
Bojan va estrenar-se com a golejador aquesta temporada. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós-FCB
Sergi Roberto, el cinquè debutant
Aquest dimecres Sergi Roberto va debutar oficialment amb el primer equip. La seva entrada al camp en el minut 67, substituint Maxwell, va suposar també la cinquena estrena d’un jugador aquesta temporada sota les ordres de Guardiola. Miño, Sergi Gómez i Oriol Romeu van ser els primers debutants amb el primer equip a Sevilla, en l’anada de la Supercopa (3-1), mentre que Nolito ja s’havia estrenat en Lliga contra el Mallorca (1-1).

Sergi Roberto va disputar un total de 23 minuts, en què va participar en 39 accions, completant 23 passades bones (de 27 intents) i recuperant tres pilotes.