L’atac és la millor defensa

31.10.2010 11:04

Roger Bogunyà

El Barça va mostrar contra el Sevilla totes les seves virtuts. Sobretot les ofensives, amb 5 gols, però també les defensives: ja fa quatre partits que l’equip no rep cap gol. A continuació repassem el triomf del Barça amb aquestes xifres i d'altres.

► El Sevilla només va rematar tres vegades. Entre els tres pals, una. El Barça, en canvi, en va fer fins a 18, de les quals vuit van anar a porteria.

► En la faceta defensiva, destaquen els 90 minuts de Piqué, el millor recuperador del partit, amb 18 pilotes robades. Cap altre jugador dels dos conjunts supera les 10.

► Les centrades a l’àrea (25 a 7) i les passades totals (723 a 283) són altres de les xifres que parlen de l’abisme entre Barça i Sevilla aquest dissabte.

► Aquest cop no va ser Xavi, que només va jugar 60 minuts, el futbolista que més va participar en el joc blaugrana. Va ser Busquets, que va fer-ho en 124 accions.

► El del Sevilla va ser el quart partit consecutiu en què el Barça no va rebre cap gol. Copenhaguen, Saragossa, Ceuta i Sevilla no han pogut batre ni Valdés ni Pinto. És la millor ratxa de la temporada.

► Si afegim el compromís de Lliga amb el València, l’equip també encadena cinc victòries consecutives, cosa que tampoc havia assolit encara aquesta temporada.

2010-10-30_PARTIDO_21.JPG► Messi ha marcat ja 14 gols aquesta temporada en 12 partits disputats: 10 han arribat en el primer temps i només quatre en el segon.

► El de l’argentí va ser el quart doblet de la temporada. Els tres últims han arribat en 10 dies.

► Villa, en canvi, va signar el seu primer doblet com a blaugrana. En total, ja li ha fet 12 gols al Sevilla a la Lliga.

► El d’Alves va ser el seu segon gol aquesta temporada, el primer en aquesta Lliga i el primer al seu exequip. L’altre li va fer al Panathinaikos (5-1).

► Piqué continua amb quatre grogues a la Lliga i està a només una de perdre’s un partit per sanció.
Villa, en una clara ocasió de gol a la segona part. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós-FCB
Incombustible Pedro
Pedro és l’home que més partits consecutius està jugant. De fet, el canari no s’ha perdut cap compromís del Barça des de la tornada de la Supercopa d’Espanya amb el Sevilla. Des d’aquell dia, ha participat, amb més o menys minuts, en els 14 partits de l’equip.

El segon jugador que més partits porta disputats darrerament és Javier Mascherano, que no ha tingut descans des de l’Athletic Club-Barça del 25 de setembre.