29.10.2010 11:21

Alves, Keita i Adriano, claus contra el Sevilla

David Puig

Alves, Keita i Adriano poden enfrontar-se aquest dissabte contra el seu antic equip, el Sevilla. Aquests exsevillistes han portat bona sort al Barça cada cop que s’han enfrontat a l’equip andalús.

Tres jugadors del Barça poden tornar a veure’s les cares amb el seu exequip aquest dissabte al Camp Nou. Alves, Keita i Adriano s’enfrontaran al Sevilla en el partit de la novena jornada de Lliga. Serà el tercer cop que tots dos equips s’enfrontin aquesta temporada després d’haver jugat la Supercopa d’Espanya el mes d’agost passat. Dels tres exsevillistes, Alves i Keita han estat talismans per al Barça, ja que han guanyat tos els partits de Lliga contra el seu antic equip.

Alves, quatre de quatre

FCB_-_SEVILLA_x5x.JPGDani Alves no s’ha perdut cap dels quatre partits de Lliga que l’ha enfrontat al seu exequip. El lateral brasiler va debutar al Sánchez Pizjuán amb la samarreta blaugrana el 29 de novembre del 2008. Alves va sortir en l’onze inicial i va jugar els 90 minuts. L’equip de Guardiola va guanyar per 0-3 en el que va ser l’inici del que aleshores es va conèixer com el Tourmalet de la Lliga, en què el Barça es va enfrontar consecutivament al Sevilla, València, Reial Madrid i Vila-real.

Des d’aquell dia, Alves ha disputat tots els partits de Lliga davant el Sevilla, sempre de titular i jugant tots els minuts. Amb Alves, el Barça ha fet un ple de victòries contra els andalusos, amb 13 gols a favor i només dos en contra.

Keita es va perdre un partit per la Copa d’Àfrica

sev-fcb01_x3x.jpgSeydou Keita ha tingut un recorregut similar al d’Alves contra el seu exequip, però amb una excepció. El malià es va perdre el Barça-Sevilla del 16 de gener del 2010, ja que estava concentrat amb la seva selecció disputant la Copa d’Àfrica. El Barça va golejar el Sevilla per 4-0 en el que ha estat l’únic partit que Keita s’ha perdut contra el seu exequip a la Lliga. Igual que Alves, sempre ha estat titular i ha jugat els 90 minuts, a excepció del primer partit al Sánchez Pizjuán en la seva primera temporada al Barça, en què va ser substituït en el minut 75 per Sergio Busquets.

Adriano es va estrenar a la Supercopa

2010-08-21_PARTIDO_48.JPGAdriano Correia és l’únic dels tres exsevillistes del Barça que podria debutar contra el Sevilla a la Lliga, tot i que el defensa brasiler ja sap el que suposa enfrontar-se al que va ser el seu equip les últimes sis temporades. Va ser el mes d’agost passat, amb motiu de la Supercopa d’Espanya. Adriano va jugar tant al Sánchez Pizjuán com al Camp Nou. En el partit d’anada de Sevilla va jugar els últims deu minuts després de substituir Milito. A la tornada, Adriano tampoc va ser titular i va entrar per Xavi en el minut 87. Adriano, igual que Alves i Keita, va ser talismà davant el Sevilla, ja que va guanyar el seu primer títol amb la samarreta del Barça.
Alves amb Adriano en una accíó del Sevilla-Barça de la temporada 2008/09. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós-FCB

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Xavi i Valdés, els que més partits han jugat contra el Sevilla
De l’actual plantilla del Barça, Xavi Hernández i Víctor Valdés són els que més partits de Lliga han jugat contra el Sevilla. Xavi ha jugat un total de 17 partits, amb 11 victòries, 2 empats i 4 derrotes. D’aquests, 16 els ha jugat com a titular. Víctor Valdés el segueix amb 14 partits disputats contra el Sevilla, tots com a titular i amb un bagatge de 10 victòries, 3 empats i 1 derrota.