L’1x1 dels internacionals del Barça

13.10.2010 11:28

Roger Bogunyà

Un cop superada l’última aturada per seleccions d’aquest 2010, repassem què van fer els 15 jugadors del FC Barcelona que van ser cridats per les seves respectives seleccions. Villa, amb els seus 44 gols amb Espanya, ja ha fet història.

► Valdés: No va jugar cap minut i només va asseure’s a la banqueta d’Espanya aquest dimarts, a Escòcia.

► Piqué: Va disputar els 180 minuts dels compromisos amb Lituània i Escòcia. Solvent i abocat a l’atac com sempre, únicament va patir una acció desafortunada en l’acció del gol en pròpia porta a Glasgow.

► Puyol: Va ser la parella de Piqué durant els dos partits d’Espanya. Sense tenir tampoc cap minut de descans, va complir amb bona nota tant a Salamanca com a Glasgow.

_1RS4475.jpg ► Sergio Busquets: Titular durant els dos partits, va ser peça clau en el joc de recuperació espanyol. Va jugar els dos partits gairebé sencers: Marchena va entrar en el seu lloc aquest dimarts per guanyar una mica de temps.

► Iniesta: Amb l’absència de Xavi, Iniesta va agafar les regnes del combinat de Del Bosque, va dirigir la selecció d’una manera excel•lent i la va conduir cap a dues victòries vitals. A més, va signar la diana del 0-2 a Hampden Park .

_1RS4374.jpg ► Villa: Menció especial mereix David Villa, que dimarts va igualar els 44 gols de Raúl, fins ara el màxim golejador històric, amb la selecció espanyola. Va ser de penal. Contra Lituània va completar un gran partit, però un pal va evitar un altre gol seu.

► Alves: Impecable defensivament i ofensivament. El Brasil no va encaixar cap gol ni contra l’Iran ni contra Ucraïna i Alves va signar un gol en cada partit. Millor impossible.

► Adriano: Va marxar tocat de Barcelona, però ja va jugar a bon nivell la segona part de l'amistós contra Ucraïna.

► Bojan: Va ser titular i novament el referent en atac de la selecció espanyola sub-21 que va superar Croàcia i que va segellar l’accés per a l’Eurocopa 2012 .

► Jeffren: Seu va ser el gol que va tancar l’eliminatòria contra el conjunt croat. En tots dos partits va jugar uns 30 minuts, sempre ocupant el lloc de Bojan.

► Thiago: Arquitecte de tot el futbol ofensiu de la sub-21, no va perdre’s ni un minut de l’eliminatòria amb Croàcia.

► Fontàs: El central del Barça B no va jugar cap minut en el partit d’anada, però a Croàcia va disputar l’últim quart d’hora, després de substituir Rubén Pérez.
Iniesta, en acció a Hampden Park. Fotos: Carmelo Rubio
Els argentins
► G. Milito: Comença a ser novament una figura destacada a la seva selecció, amb la qual va jugar els 90 minuts contra el Japó en la posició de central.

► Mascherano: El capità argentí va exercir de recuperador exemplar en l’amistós contra el Japó , però no va poder evitar la derrota per la mínima.

► Messi: Com Milito i Mascherano, va jugar els 90 minuts i va ser l’home més mòbil i perillós en atac. Només li va faltar el gol.