Keita, vital per a Guardiola

28.09.2010 12:43

Edgar Fornós

Seydou Keita va arribar a l’equip a l’estiu del 2008 i des d’aleshores ha esdevingut una de les peces clau del Barça de Guardiola. La jornada passada, a San Mamés, va tornar a demostrar que quan se’l necessita sempre es pot comptar amb ell.

Va obrir la llauna en un dels estadis més complicats de Primera Divisió, just després que l’Athletic Club enviés una pilota al pal posant la por al cos als blaugranes. El gol del malià va donar tranquil•litat a un equip que després va saber guanyar amb autoritat per 1-3 a La Catedral. Aquesta temporada, Keita ja ha jugat set partits oficials, sis d’ells com a titular. És un dels jugadors cridats a ser un dels importants a la present edició, com ja va passar en els seus dos primers anys.

Un primer any immillorable

fcb-betis-keita_x2x.jpgPoc podia imaginar-se Keita que la seva primera temporada vestint de blaugrana –la 2008/09- seria tan espectacular. Campió de la Copa, la Lliga i la Champions, participant en el 74% dels partits, i a més marcant un total de sis gols.

A la segona temporada es consolida

2009-10-26_ENTRENO_07.JPGNomés començar la temporada passada, Keita ja va ser protagonista marcant a la primera jornada contra l’Sporting. La ratxa golejadora no s’aturaria i en els nou primers partits de Lliga va signar sis dianes. Destaca per damunt de tots un hat-trick que va aconseguir contra el Saragossa al Camp Nou. El migcampista blaugrana va tornar a gaudir de força minuts en les sis competicions que va disputar el FC Barcelona i va ser una peça clau en els tres títols assolits.

Ara, pel mateix camí

Ha estat començar una nova temporada i tot indica que la trajectòria de Keita amb el Barça seguirà el camí de l’èxit. D’entrada, ja ha estat alineat en set dels vuit partits oficials que han jugat els de Guardiola i, d’aquests, en sis ha sortit en l’onze inicial. El gol no s’ha fet esperar massa. A la cinquena jornada ja ha vist porteria.

Alves felicita a Keita després del seu gol a San Mamés
“És un sol de persona”
Guardiola no amaga la seva admiració per un jugador de qui assegura que és “un sol de persona”. Després del partit contra l’Athletic Club, el tècnic culer en destacava la seva actuació: “Ha fet un partit immens. Ens ha ajudat molt tant en defensa com en atac. Estic molt satisfet del seu paper a San Mamés”.