San Mamés: un escenari històricament difícil

23.09.2010 17:09

Jesús Carrillo

L’estadi de l’Athletic Club, San Mamés, és un escenari complicat per a qualsevol equip. També per al Barça. En tot cas, Pep Guardiola ha tret sempre resultats positius. A la Lliga, una victòria i un empat, i un altre triomf a la Supercopa espanyola.

Dissabte es juga el primer clàssic de la temporada entre l’Athletic Club i el FC Barcelona. Des de l’arribada de Guardiola al capdavant de la banqueta blaugrana, el Barça n’ha tret bons resultats. A la temporada del triplet, 0-1 a favor dels blaugranes. L’any passat, un just empat a un gol.

Preparant la Champions

athletic-fcb.jpgEl Barça, amb Guardiola, hi va jugar per primera vegada el 18 de setembre de l’any 2008. El cos tècnic blaugrana va reservar alguns dels seus habituals titulars per al partit que dies després havia de jugar a Donetsk corresponent a la Champions. Puyol, Messi i Xavi van començar el partit a la banqueta i només el capità va sortir en el tram final de l’enfrontament.

Als 63 minuts, una bona combinació entre Henry i Eto’o la va culminar el camerunès marcant el gol de la victòria. El Barça arribava líder a La Catedral i sortia reforçat camí de l’anomenada primera Lliga de l’era Guardiola.

Tercer empat consecutiu
athletic-fcb_x3x.JPG
L’any passat el Barça va començar força bé en totes les competicions. Les lesions, l’excés de partits del primer equip –amb la disputa de les dues Supercopes– i partits decisius per a la majoria de seleccions que volien classificar-se per al Mundial de Sud-àfrica van fer que l’equip de Guardiola arribés a Bilbao amb les forces justes. A més, Leo Messi va tenir una petita lesió muscular i no va poder acabar el matx. A la segona part, Dani Alves feia el primer gol del partit. En menys de deu minuts, Gaizka Toquero establia la igualada.

El Barça, després del partit, deixava de ser líder, ja que el de La Catedral era el tercer empat consecutiu dels de Guardiola lluny de Barcelona, després de fer-ho davant el València i l’Osasuna.
Caparrós no ha pogut mai amb Pep
Al marge dels partits de Lliga, en què l’Athletic Club sempre ha sortit derrotat del Camp Nou, l’equip de Caparrós és el segon que més cops s’ha enfrontat al Barça de Guardiola, únicament superat pel Sevilla. En dues temporades, catalans i bascos han jugat set partits. Als quatre de la competició domèstica, cal afegir els dos partits de la Supercopa de l’any passat i la final de Copa del Rei a Mestalla. En tots tres partits, el Barça ha derrotat els bilbaïns.