Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Dues ajudes més per als àrbitres


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

13.09.2010 13:58

Dues ajudes més per als àrbitres de Champions

www.fcbarcelona.cat


Aquest any la Champions té com a novetat la presència de dos assistents més, els de porteria, que ajudaran l’àrbitre principal a resoldre jugades confuses dins les àrees. Una norma que ja es podrà veure dimarts al Camp Nou davant el Panathinaikos.


Amb l’objectiu d’evitar al màxim les jugades polèmiques la UEFA ha decidit que aquesta temporada la Lliga de Campions passi a tenir sis àrbitres damunt el terreny de joc, en lloc dels quatre que hi havia fins ara. Una novetat que ja es va posar en funcionament el curs passat amb la Lliga Europea i que aquest dimarts es veurà per primer cop al Camp Nou.

Àrbitre addicional

5_arbitros_2.jpgDarrere de la porteria se situarà un àrbitre que controlarà tot el que passi dins l’àrea, així com donar per vàlids els gols. D’aquesta manera es volen evitar polèmiques com els anomenats gols fantasmes. Els àrbitres addicionals, nom que els dóna la UEFA, es comunicaran amb el jutge principal a través d’un transmissor. Tot i així, l’àrbitre principal sempre tindrà la darrera paraula a l’hora de prendre decisions.

Sis, en total

Així, al terreny de joc hi haurà sis àrbitres. El principal, els dos assistents de banda o també coneguts com jutges de línia, els dos de porteria, i el quart àrbitre. Tot i que la temporada passada la incorporació dels dos àrbitres de porteria ja es va poder veure a l’Europa League, la UEFA ja va fer proves anteriorment. El primer cop que es va aplicar va ser al Campionat d’Europa sub-19 que es va jugar el 2008.

Antecedents dels anys 20-30

JUTGE_DE_GOL_A_UN_BARxA-ESPANYOL_1928-29.jpgLa presència de dos jutges de porteria serà una imatge única que el Camp Nou no ha vist mai. Amb tot, cal remuntar-se als anys 20 o 30 per trobar una figura molt semblant. Es tracta del jutge de porteria o de gol, un àrbitre que s’asseia al costat del pal de porteria, i que donava els gols o els invalidava. Així, tot i que el Camp Nou mai ha vist aquest àrbitre el mític camp de Les Corts, sí que va comptar amb la seva presència.
Fotos: uefa.com i arxiu FCB.
Fotos: uefa.com i arxiu FCB.
El quart àrbitre, més atent
Amb la nova Lliga de Campions també hi ha una altra novetat que afecta el quart àrbitre. A partir d’ara els delegats de cada equip hauran d’introduir els canvis a l’electrònic, que posteriorment l’assistent haurà d’ensenyar perquè es produeixi la substitució. Amb aquesta modificació es busca que el quart àrbitre perdi el menor temps possible i estigui més atent al partit.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana