La Diada li porta sort al Barça

11.09.2010 08:55

David Puig

El Barça ha jugat quatre partits de Lliga al Camp Nou coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya i en tots ha sumat els tres punts en joc. L’últim va ser l’any 2005, en què l’equip de Rijkaard va guanyar el Mallorca per 2-0.

El partit d’aquest dissabte contra l’Hèrcules serà el cinquè que jugarà el Barça al Camp Nou coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. Des que el Parlament de Catalunya va declarar la BARxA_10_NxSTIC_1_x11-9-49x_-_3.jpgDiada de l’Onze de Setembre festa nacional l’any 1980, el Barça ha jugat quatre partits de Lliga a l’estadi en aquesta data i tots han acabat amb victòria blaugrana.

El Barça també va jugar un partit  a Les Corts l’Onze de Setembre del 1949, però aleshores aquesta festivitat estava prohibida pel règim de Franco.

11 de setembre del 2005: FC Barcelona 2 – Mallorca 0

web_13.jpgL’últim partit de Lliga que el Barça va jugar al Camp Nou coincidint amb la Diada va ser l’any 2005. El Mallorca d’Héctor Cuper visitava l’estadi i l’equip de Frank Rijkaard en va tenir prou amb cinc minuts d’inspiració de Samuel Eto’o per resoldre còmodament el partit. El camerunès va marcar en els minuts 27 i 32 del primer temps i el Mallorca quasi no va posar en perill la porteria de Valdés.

11 de setembre del 2004: FC Barcelona 2 – Sevilla 0

tele_3.jpgUn any enrere, el Barça va haver de treballar més per imposar-se al Sevilla. Tot i que el resultat va ser el mateix, 2-0, l’equip de Joaquín Caparrós no va donar tantes facilitats. El Barça va sumar els tres punts gràcies als gols de Giuly i Larsson. Aquella Diada va tenir un gust agredolç, ja que Thiago Motta es va lesionar de gravetat en el minut 4. L’italobrasiler es va fer un doble trencament dels lligaments del genoll esquerra que el va tenir sis mesos de baixa.

11 de setembre del 1999: FC Barcelona 3 – Espanyol 0

BARxA_3_ESPANYOL_0_x11-9-99x_-_5.jpgEl derbi de la temporada 1999/00 va coincidir amb la Diada de l’Onze de Setembre. L’Espanyol va oposar molta resistència fins l’últim quart d’hora del partit. Un gol de Rivaldo va trencar el 0-0 inicial i va obrir el camí cap a la victòria blaugrana. Kluivert (min 83) i de nou Rivaldo (min 85) van arrodonir el marcador. Figo i Pochettino van ser expulsats just abans del descans.

11 de setembre del 1982: FC Barcelona 3 – Valladolid 0

BARxA_3_VALLADOLID_0_x11-9-82x.jpgMaradona i Schuster van coincidir damunt la gespa del Camp Nou el primer cop que un partit de Lliga va coincidir amb la festivitat de la Diada en període democràtic. El Barça va rebre el Valladolid i l’equip d’Udo Lattek va guanyar còmodament per 3-0. Marcos, Maradona, de penal, i Pichi Alonso van ser els golejadors blaugrana.
Els jugadors del Barça portant la senyera en el partit contra el Sevilla a la Diada del 2005. Fotos: Arxiu FCB
Golejada històrica contra el Nàstic l’Onze de Setembre del 1949 (10-1)
El primer partit de Lliga que el Barça va jugar a casa un Onze de Setembre va ser l’any 1949, al camp de Les Corts. Aleshores, el règim franquista tenia prohibida la celebració de la Diada des del 1939 i no va ser fins l’any 1980 quan va ser declarada Festa Nacional de Catalunya. En aquell partit, el Barça, entrenat per Enrique Fernández Vila, va aconseguir una de les golejades més espectaculars de la història de la Lliga. El Barça es va imposar per 10-1, amb cinc gols d’Alfonso Navarro.