Un precedent de mal record

09.09.2010 12:02

David Puig

La darrera visita de l’Hèrcules al Camp Nou va deixar un mal record als barcelonistes. Els alacantins van guanyar per 2-3 i van impedir que l’equip de Bobby Robson assolís el liderat de la Lliga 1996/97.

L’Hèrcules d’Alacant tornarà al Camp Nou 13 anys després de la seva darrera visita. El 13 de gener del 1997 en el partit corresponent a la 19a jornada de Lliga, l’equip entrenat per Quique Hernández va fer saltar la sorpresa en derrotar el Barça de Bobby Robson per 2-3. Aquella derrota va impedir que l’equip blaugrana encapçalés la taula classificatòria, empatat amb el Reial Madrid de Fabio Capello.

Dos gols en quinze minuts

BARxA_2_HxRCULES_3_x13-1-97x045.jpgEl Barça va saltar al terreny de joc amb un onze format per Vítor Baía, Ferrer, Blanc, Nadal, Sergi, Guardiola, De la Peña, Figo, Luis Enrique, Amunike i Ronaldo. Per l’Hèrcules van jugar Marí, Paquito, Pavlicic, Lledó, Stankovic, Miljanovic, Alfaro, Sandro, Visnjic, Rodríguez i Amato.

BARxA_2_HxRCULES_3_x13-1-97x041.jpgL’equip de Robson va pagar car el seu excés de confiança davant la visita del penúltim classificat, sobretot després de posar-se 2-0 per davant en el marcador en el primer quart d’hora de partit. Luis Enrique va avançar el Barça en el marcador en el minut 8 després de culminar una passada de Figo. En el minut 15, Ronaldo establia el 2-0 en rematar una assistència de De la Peña.

Excés de confiança

BARxA_2_HxRCULES_3_x13-1-97x042.jpgSemblava que amb aquest 2-0 la victòria estava assegurada, però res més lluny de la realitat. El Barça es va desconnectar del partit i l’Hèrcules va reaccionar. Abans del descans, els alacantins van aconseguir igualar el marcador amb dos gols de Pavlicic i Visnjic. En el segon temps, Robson va donar entrada a Pizzi i Stòitxkov per Ferrer i Amunike, respectivament.

L’aposta ultraofensiva no va funcionar i en el minut 55, el davanter Rodríguez marcava el 2-3 per l’Hèrcules, marcador que resultaria inamovible i que impediria que el Barça atrapés el Reial Madrid al capdavant de la classificació.

El Barça, protagonista de la inauguració del Rico Pérez

INAUGURACIx_RICO_PxREZ_x3-8-74x_HxRCULES_0_BARxA_4_x6x.jpgDe millor record va ser el partit amistós jugat el 3 d’agost del 1974. El FC Barcelona va ser convidat a la festa d’inauguració del nou estadi de l’Hèrcules, el José Rico Pérez, nom de qui fou president del club alacantí entre els anys 1971 i 1984. El flamant campió de Lliga va guanyar per 0-4 l’Hèrcules en el partit amistós que va culminar la festa d’inauguració del nou estadi. Rexach, Asensi, Cruyff i Pérez van ser els golejadors d’aquell partit.
Josep Guardiola era el capità en el Hèrcules-Barça del 1997. Fotos: Arxiu FCB
L’Hèrcules, clau a la Lliga 1996/97
El Barça va deixar escapar els 6 punts en joc contra l’Hèrcules en els dos partits de la Lliga 1996/97. A la derrota per 2-3 del Camp Nou se’n va afegir una altra encara de més dolorosa al Rico Pérez. Quan faltaven tres jornades per al final de Lliga i amb el Reial Madrid líder a 5 punts, el Barça va perdre per 2-1 després d’anar guanyant per 0-1. Aquella derrota va servir la Lliga en safata als madridistes, que es van proclamar campions la jornada següent.