Empat d’Espanya (1-1) i gols d’Ibra i Bojan

11.08.2010 23:59

Roger Bogunyà

La primera tongada d’amistosos de seleccions de la temporada ha conclòs amb l’empat d’Espanya, flamant campiona del món, contra Mèxic i amb els gols d’Ibrahimovic i Bojan en els seus respectius compromisos.

La massiva convocatòria de jugadors del FC Barcelona amb la selecció espanyola obria un gran interrogant: quants minuts disputaran els futbolistes del Barça a l’Estadi Asteca de Mèxic? Finalment, Busquets n’ha jugat 61, Puyol i Valdés 45, Xavi 29, Piqué 25 i Pedro 20. Villa ha estat l’únic blaugrana desplaçat fins a Mèxic que no jugat ni un sol minut.

Busquets i Puyol, titulars

_2RS1336.JPGNomés dos d’aquests futbolistes han sortit d’inici, Busquets i Puyol. Res han pogut fer en el gol de Mèxic, que ha arribat en el primer quart d’hora mitjançant Chicharito Hernández, nou jugador del Manchester United. A la segona part han entrat la resta de jugadors del Barça, entre els quals cal destacar Valdés, que ha completat el seu segon partit com a internacional i que encara no ha encaixat cap gol amb Espanya, i Pedro, que en els últims minuts de partit ha revolucionat el joc dels de Del Bosque.

Xavi mereix també una menció especial, ja que ha fet l’assistència de gol a Silva que ha suposat l’empat en el temps de descompte. Espanya ha anat de menys a més.

Gol insuficient de Bojan

Els més petits tampoc han pogut guanyar. La selecció espanyola sub-21, en què Bojan i Jeffren han estat titulars, no ha pogut passar de l’empat a Finlàndia (1-1), en un partit en què es jugava més de mig bitllet per accedir a l’Europeu sub-21 on es decidirà quins equips disputen els Jocs Olímpics del 2012. Bojan ha estat el millor del partit: en el minut 31 una jugada individual seva ha acabat amb un penal que ell mateix ha transformat. Era l’1-1 que ha estat definitiu.

Victòries de Suècia, Argentina, Bielorússia i Uruguai

messi_2.JPGBojan no ha estat l’únic davanter blaugrana que ha vist porteria aquest dimecres. Zlatan Ibrahimovic, que tornava a la selecció després d’un període de renúncia, ha obert el marcador en l’amistós jugat a Estocolm contra Escòcia. La seva diana en el minut 4 ha facilitat la victòria final per 3-0. Ibra ha jugat 58 minuts.

Com Suècia, també han aconseguit la victòria l’Argentina de Messi (0-1), que també ha disputat 58 minuts en el seu amistós a Dublín contra Irlanda, i la Bielorússia de Hleb (0-2), el germà del qual ha signat els dos gols del triomf contra Lituània.

Martín Cáceres, que no va jugar, i la seva selecció, l'Uruguai, han estat els últims a aconseguir una altra victòria, després de batre Angola (0-2) en un partit jugat a Portugal.
Gairebé tots tornen dijous
Dels 14 futbolistes que han disputat partits amistosos aquesta setmana, fins a 12 arribaran a temps –sempre que no hi hagi contratemps aeris- per a la sessió d’entrenament programada per a aquest dijous a les 19.00 hores. Únicament Bojan i Jeffren està previst que s’incorporin a la dinàmica de treball divendres al matí.