Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El títol mundial, bo per al Barça


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

14.07.2010 10:42

El títol mundial, bo per al Barça

Miquel Agut


L’alt percentatge de jugadors del Barça a la selecció espanyola que es va proclamar campiona del món a Sud-àfrica planteja una pregunta: aquest títol, afavorirà el Barça 2010/11?


Pep Marí, psicòleg esportiu del Centre d´Alt Rendiment de Sant Cugat, està convençut que el títol espanyol dóna avantatge al Barça de cara a la temporada vinent. De fet, Marí assegura que les mateixes claus que van fer revifar el Barça han fet revifar la selecció espanyola.

Els ingredients de la victòria

BENEFICIS_DE_LxXIT_PER_PSI.jpgMarí apunta a tres factors bàsics que condueixen al triomf. El primer fa referència al rol de cada jugador. L´entrenador “ha de transmetre´l clarament perquè els jugadors l´assumeixin i aquests han de projectar-lo a la gespa”. Aquesta és una condició bàsica, assegura Marí, perquè “les coses surtin bé”. En segon lloc, cal que els jugadors tinguin molt clar el factor humà, és a dir, “avantposar els objectius col·lectius als individuals de manera que l’equip en tregui profit”. Finalment, sempre és necessari que els jugadors s´apliquin la màxima autoexigència. Si ho fan, “els jugadors que no s´exigeixen tant queden en evidència”.

En aquesta línia, Marí assegura que hi ha un altre element decisiu que distingeix els molt bons equips dels equips mítics: “Amb dedicació i talent pots fer un equip molt bo, però per convertir-lo en un equip mític i passar a la història, cal gana, és a dir, ambició per seguir guanyant”.

2009-08-15_GUARDIOLA_01.jpgGuardiola, un altre factor cap a l´èxit

Si tothom està d’acord en la influència decisiva dels jugadors del Barça en el títol espanyol, també haurà d’estar d’acord en el paper bàsic de Pep Guardiola. Segons Pep Marí, l´entrenador blaugrana va ser “qui va començar aquest camí i ara, a la selecció espanyola, tant des d’un punt de vista d´estil de joc com de gestió de l’equip, el que s’està fent és seguir el camí que va marcar ell”. Per tot això, el psicòleg creu que el Barça “té avantatge de cara a la temporada que ve. Moltes de les coses que ha fet la selecció espanyola tindran continuïtat al primer equip del Barça”.

L’anàlisi en blaugrana del Mundial acaba amb una imatge que va colpir Marí: la celebració d´Iniesta, amb dedicatòria a Dani Jarque, tot just després de marcar el gol de la victòria. Aquell moment suscita una reflexió d’índole humana: “Diu molt a favor d´Iniesta que llavors, quan tot el món sencer l’està mirant, sigui capaç de cedir el protagonisme al seu amic de tota la vida”.
Iniesta, eufòric. Fotos: fifa.com i Arxiu FCB
Iniesta, eufòric. Fotos: fifa.com i Arxiu FCB

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Elogis a Xavi i Puyol

A banda d´Iniesta, Xavi i Puyol també reben elogis del psicòleg esportiu. Pep Marí assegura que el paper de Xavi és bàsic i ho argumenta amb un símil musical: "Fa poc vaig escoltar la mateixa peça musical interpretada per la mateixa orquestra però amb directors diferents i sonava realment diferent". De Puyol, Marí en destaca la persistència i l´empenta que imprimeix al seu joc i al del col·lectiu.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana