Ple de golejadors blaugrana per al campió

12.07.2010 11:30

Roger Bogunyà

La selecció espanyola es va proclamar campiona del món amb un ple de golejadors del Barça. Villa (5), Iniesta (2) i Puyol van repartir-se els vuit gols d’Espanya durant el Mundial.

Ha estat el Mundial del Barça. No només pels set titulars blaugrana d’Espanya a la final, o pels vuit dels 23 barcelonistes a la convocatòria, sinó també pels gols del campió. Tots han estat obra de jugadors del Barça.

Cinc de Villa

villa_celebracion_1.jpgDavid Villa, que ha conclòs el campionat com a màxim golejador, empatat amb Müller, Sneijder i Forlán, tot i que ha estat proclamat Bota de Plata per haver donat menys assistències que l’alemany, va ser l’encarregat de mantenir viva la selecció espanyola a la fase de grups. També ha estat designat Pilota de Bronze del Mundial.

Els seus dos gols contra Hondures i el de Xile van permetre que els de Del Bosque acabessin com a primers de grup. Contra Portugal i contra Paraguay, als vuitens i als quarts, els seus gols van ser els de la victòria final. Villa és gol. L’afició del Camp Nou ja l’espera.

Puyol: un gol que val una final

golPUYOL_alemania.jpgEspanya no s’ha caracteritzat pel seu encert de cara a porta. A les eliminatòries, sempre va arribar amb 0-0 a la mitja part i sempre va resoldre a la segona part o, com a la final, a la pròrroga. Abans, a semifinals, un gol de Puyol idèntic al del Bernabéu el dia del 2-6 classificava la selecció espanyola per al partit decisiu.

Iniesta, amb dos més, fa història

Andrés Iniesta ha estat l’altre golejador blaugrana del campió. I quin golejador! El seu primer gol, contra Xile, va certificar l’accés als vuitens. El millor, però, s’ho guardava per a la gran final. Per al minut 116, quan la seva rematada valia un Mundial . El Mundial d’Espanya, i també el del Barça. Històric.
Villa, celebrant un dels seus cinc gols al Mundial. Fotos: fifa.com
Un altre ple
Els jugadors del Barça també han estat els millor valorats després de cada partit. Només en la derrota inaugural contra Suïssa el ‘Man of the Match’ (‘Millor Jugador del Partit’) no va ser blaugrana. Després, en els sis compromisos següents, tots han estat del Barça.

Hondures-Espanya: Villa
Xile-Espanya: Iniesta