Puyol els porta a la final (0-1)

07.07.2010 22:32

La selecció espanyola ha aconseguit classificar-se per la final del Mundial per primera vegada a la història. Un gol de Puyol a la segona part ha desequilibrat un partit clarament dominat pels espanyols

La tensió i la por marquen els grans partits i la semifinal entre espanyols i alemanys no ha estat l'excepció que confirma la regla. Tot i que els dos equips han arribat fins al penúltim esglaó del campionat gràcies al toc i la possessió de la pilota, avui el respecte superlatiu ha frenat els cops de genialitat…, si més no fins que el primer gol ha capgirat el partit.

Set blaugranes per començar

Pedro.jpgAls sis habituals -Piqué, Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta i Villa- Vicente Del Bosque hi ha afegit un setè barcelonista: Pedro. El canari ha entrat al lloc que als partits anteriors havia ocupat Fernando Torres, avui suplent. I, és clar, les ocasions havien d'arribar tenyides de blaugrana. La primera ha estat de Villa, als 6 minuts, amb una rematada forçada que ha salvat Neuer a l’àrea gran. Als 12 minuts, córner que pica Xavi, combinació en curt amb Iniesta i Busquets i centrada a l'àrea que Puyol remata en planxa per sobre del travesser.

Polèmica abans del descans

Els espanyols han estat els dominadors de la possessió i han picat pedra en un partit intens però net al qual la primera falta no ha arribat fins al minut 25. L'única oportunitat de perill dels germànics l'ha tinguda Trochowski amb un xut llunyà que ha desviat Casillas. Quan el partit enfilava el descans, Özil s'ha esmunyit pel centre de l'atac i ha anat per terra després d'una presumpta falta de Sergio Ramos. Tot i que no és clar si l'alemany cau dins o fora l’àrea, en cas que l’àrbitre hagués xiulat Sergio Ramos hauria estat expulsat perquè era l’últim home.

Esclat espanyol

Sin-txtulo-1.jpgL'equip de Del Bosque ha sortit amb les piles ben carregades de la banqueta i ha disputat els millors minuts del Mundial. Amb una bona circulació de pilota, una pressió asfixiant liderada per un Sergio Busquets omnipresent i la mobilitat d'Iniesta i Pedro, l'equip de Del Bosque ha exercit un domini insultant. No hi ha hagut ocasions clares, però sí moltes rematades a la porteria de Neuer, sobretot amb xuts des de la frontal. Xabi Alonso, Xavi i Pedro ho han intentat sense sort. Tampoc no se n'ha sortit Iniesta, autor d'una centrada-xut que Villa no ha rematat per mil·límetres, ja a porteria buida. La rèplica alemanya ha estat contundent i Kroos ha rematat al primer toc des de l'interior de la petita. Casillas, rapidíssim, ha reaccionat a temps d'evitar el gol.

I Puyol vola

No era el Bernabéu, era Durban. No era el Barça, era la selecció espanyola. Quan faltava poc més d’un quart d’hora del final, Xavi ha aixecat el cap des de la cantonada i ha col·locat la pilota al punt de penal. Puyol ha volat i ha connectat una rematada de cap potentíssima que ha superat Neuer. Com el gol que va suposar l'1-2 al Bernabéu el dia del 2-6. Es dóna la circumstància que els set gols d'Espanya al Mundial els han marcat jugadors del Barça. Amb aquest gol, Alemanya ha avançat línies i ha deixat espais que Espanya ha explotat a la contra sense èxit, tot i que Pedro ha pogut sentenciar en un dos contra un.