Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Neix la Pilota d’Or FIFA


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

05.07.2010 18:16

Neix la Pilota d’Or FIFA

Marc Guillén


A partir de l’any vinent hi haurà un sol guardó per premiar el millor jugador del món perquè la FIFA i France Football han acordat fusionar-se per donar un únic títol individual que es dirà Pilota d’Or FIFA.


Des de fa 19 anys convivien la Pilota d’Or i el FIFA World Player , però des d’avui només hi haurà un guardó per premiar el millor jugador del món. “A partir del gener del 2010 tindrem un únic trofeu per al millor futbolista del món, que tindrà el nom de Pilota d’Or FIFA”, ha explicat el president del màxim organisme del futbol, Joseph Blatter.

Messi, vigent doble campió

messi_fifa.JPGL’any passat Lionel Messi va haver de viatjar a França per rebre la Pilota d’Or i a Zuric per rebre el Fifa World Player. Dos viatges i dos premis, però un sol motiu: ser nomenat millor jugador del món. Així, doncs, el benefici de la fusió serà doble: el premi guanyarà importància i l’agenda dels jugadors també ho agrairà.

12 anys repetint premiat

A partir de l’any vinent els jugadors guardonats no hauran de fer dos viatges com ha passat els últims cinc anys. La tendència sempre ha estat la mateixa, perquè en dotze dels dinou anys que s’han donat els dos premis, el guanyador ha estat el mateix en ambdós llocs.

L’històric i el nou s’uneixen

2009-12-01_MESSI_PORTADA_FRANCE_FOOTBALL_003.JPGEl premi individual amb més renom és la Pilota d’Or, perquè fa molts més anys que s’atorga: al 1956 France Football va començar a premiar el millor jugador de les Lligues Europees. La FIFA no va començar a atorgar el seu premi fins al 1991. El president de la FIFA estava molt content perquè això suposava “consolidar una idea que feia molts anys que acariciava la FIFA”.
Neix la Pilota d’Or FIFA
El nou jurat
El premi es fusiona i el jurat també. El millor jugador del món serà escollit en una votació en què participaran capitans, entrenadors i periodistes especialitzats de tot el món. Fins ara, la Pilota d’Or era atorgada per periodistes mentre el FIFA World Player l’escollien capitans i entrenadors.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana