S’esfuma el somni de Messi (0-4)

03.07.2010 18:44

Alemanya es converteix en la bèstia negra d’Argentina i queda eliminada del Mundial. L’equip de Joachim Loew apallisa l’‘albiceleste’ i ja és a semifinals. Messi marxa de la competició sense haver fet cap gol.

És un duel clàssic dels Mundials. Argentina i Alemanya s’havien enfrontat en dues finals de la Copa del Món i el balanç era d’una victòria per cada una. Però fa quatre anys, els germànics ja van deixar fora els argentins als quarts. Va ser en els penals. Avui la història s’ha tornat a repetir, però la derrota de l’equip de Messi ha estat molt més dolorosa. Un 4-0 que l’equip de Maradona no oblidarà mai.

Gol matiner

alemania_gol_muller.jpgAlemanya ha posat la directa i un gol de Thomas Müller en el minut 3, en rematar un llançament de falta servit per Schweinsteiger, li ha donat un avantatge merescut pel que s’havia vist sobre el terreny de joc en els primers 45 minuts. La selecció d’Argentina, que ha apostat per una alineació molt ofensiva, s’ha vist superada pel joc vertical i de toc de l’equip de Loew, que es consolida com a ferma candidata per guanyar el campionat.

Klose culmina la golejada

A l’inici de la segona part, Argentina ha arribat amb més perill a la porteria de Neuer. Algunes accions de Messi, Tévez o Higuaín semblava que donaven esperança als de Maradona. Però Klose ha tallat la reacció amb un gol quan faltaven 20 minuts per al final. Argentina ha abaixat els braços i Alemanya ha decidit apallissar una de les seleccions que havien arribat als quarts de final de manera brillant. Friedrich i novament Klose han culminat un resultat molt dolorós per a l’‘albiceleste’. Amb 14 gols en els tres Mundials que ha disputat, el davanter centre alemany s’ha situat a només un gol del rècord golejador absolut que ostenta Ronaldo, que té 15 dianes.

Messi marxa sense marcar

messi_schweinsteiger.jpg8.571 metres. Aquesta és la distància que ha recorregut Messi en el partit davant Alemanya. S’ha ofert, ha robat pilotes, ha intentat fer assistències, però no se n’ha sortit. Argentina ha suspès i el ‘10’ del Barça i l’Argentina tampoc ha tingut el seu dia. Ha provat el xut set vegades, però sense sort. Messi té una espina clavada amb Alemanya. Fa quatre anys no va jugar ni un minut dels quarts de final i avui no ha pogut ajudar l’equip a accedir a les semifinals. Messi diu adéu al Mundial sense haver marcat cap gol.
La fitxa del partit
Argentina, 0
Alemanya, 4

Argentina
: Romero, Otamendi (Pastore), Burdisso, Demichelis, Heinze, Mascherano, Maxi, Messi, Di María (Agüero), Higuaín i Tévez.

Alemanya: Neuer, Lahm, Mertesacker, Friedrich, Boateng (Jansen), Schweinsteiger, Khedira (Kroos), Müller, Ozil, Podolski, i Klose.

Gols: 0-1, Müller, min 3, 0-2 Klose, min 68, 0-3 Friedrich, min 74 i 0-4 Klose, min 89

Àrbitre: Ravshan Irmatov (UZB).