Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Com afecta al Barça la normativa de 2a?


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

01.07.2010 12:21

Com afecta al Barça la nova normativa de 2a?

Marc Guillén


L’ascens a Segona Divisió del Barça Atlètic suposa alguns canvis de reglamentació que cal tenir clars per saber fins a quin punt Guardiola es podrà nodrir de joves jugadors del planter.


Jugar a la Divisió de Plata aportarà molts beneficis al filial blaugrana pel que fa a la formació i la competitivitat dels joves jugadors del planter, però què suposa quant a reglamentació? La normativa de Segona facilitarà l’intercanvi de jugadors entre el Barça Atlètic i el primer equip? A continuació responem a les principals incògnites.

Els jugadors del primer equip podran jugar amb el Barça Atlètic?

2010-04-03_FCB_-_ATHLETIC_BILBAO_020.jpgSi els jugadors del primer equip tenen fitxa de Primera Divisió no podran baixar mai a jugar amb el Barça Atlètic. Per baixar a jugar amb el filial, cal que Guardiola decideixi que un jugador comunitari s’inscrigui amb fitxa del Barça Atlètic.

Els joves del filial podran pujar fàcilment al primer equip?

Els jugadors del Barça Atlètic menors de 23 anys podran pujar i baixar tantes vegades com decideixin Luis Enrique i Guardiola. En canvi, els jugadors del filial que tinguin a partir de 23 anys i juguin 10 partits amb el primer equip, no podran tornar a baixar al Barça Atlètic durant aquella temporada.

El Barça Atlètic podrà tenir estrangers? Podran pujar al primer equip?

2009-09-05_FCB_ATLETIC_-_MALLORCA_B_001.JPGSi el primer equip pot tenir tres jugadors extracomunitaris, a Segona Divisió cada equip només pot tenir dos estrangers a l’equip. Aquests jugadors només poden pujar si el primer equip no ha complert la quota de 3 estrangers. Si l’equip de Guardiola ja tingués tres jugadors extracomunitaris com passa ara amb Touré, Maxwell i Txigrinski, els estrangers del filial no podrien pujar mai.

Un jugador sancionat amb el Barça Atlètic pot jugar amb el primer equip?

En cas que un jugador del filial sigui sancionat per veure dues targetes grogues o per acumulació de cinc targetes, no podrà jugar a Segona Divisió però sí que ho podrà fer a Primera Divisió. En canvi, si la sanció correspon a una vermella directa, el jugador en qüestió no podrà jugar amb cap equip.

En un mateix cap de setmana pot jugar amb els dos equips?

FCB_-_CULTURAL_LEONESA_x34x.JPGEn cas de jugar un partit, tant si és amb el primer equip com amb el filial, han de passar 24 hores fins que el jugador en qüestió torni a jugar. El criteri de les 24 hores només s’aplica a aquells jugadors que han jugat algun minut. Només anar convocat no compta. Per exemple, si un jugador ha estat a la banqueta del primer equip però no ha jugat, al cap d’una estona pot jugar amb el Barça Atlètic, o viceversa.

Quants jugadors de la categoria inferior poden jugar al mateix temps?

Guardiola pot convocar tants jugadors del filial com vulgui, però al terreny de joc només hi poden coincidir quatre jugadors amb fitxa del segon equip, perquè sempre hi ha d’haver set jugadors del primer equip al camp. El mateix passa amb el Barça Atlètic i el Juvenil: Luis Enrique només podrà fer jugar alhora quatre jugadors amb fitxa de Juvenil.

El Barça Atlètic jugarà la Copa del Rei?

No, des de fa molts anys els filials ja no poden disputar la Copa del Rei per evitar possibles enfrontaments entre el filial i el primer equip.

Dorsals fixos de l’1 al 25 i amb nom a la samarreta.

2010-06-13_BARCELONA_B_05.JPGA Segona Divisió hi ha la mateixa normativa que a Primera Divisió pel que fa a dorsals i plantilla. Fins ara, el filial només podia tenir 22 jugadors a la plantilla i 6 d’aquests havien de ser menors de 23 anys obligatòriament. Ara, el Barça Atlètic podrà tenir una plantilla de 25 jugadors sense límits d’edat. De la mateixa manera, cada jugador tindrà un dorsal fix i lluirà el seu nom a la samarreta.

Convocatòries de 18 jugadors i 42 jornades.

A la Segona Divisió hi ha 22 equips, així que es juguen 42 jornades, quatre més que a Primera Divisió o a Segona B. En cada partit, Luis Enrique podrà convocar 18 jugadors, dos més dels que podia cridar fins ara.
Com afecta al Barça la nova normativa de 2a?
La reglamentació vigent
En aquest enllaç podràs llegir la darrera actualització de Reglamentació de la RFEF en les Competicions Estatals.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana