Abidal torna a la selecció amb un autogol

04.06.2011 08:58

Un gol en pròpia porteria va deslluir el retorn d’Abidal a la selecció. França va empatar a un gol contra Bielorússia en el partit de la fase classificatòria de l’Europeu 2012 jugat a Minsk. El blaugrana va ser titular i va jugar tot el partit.

Malouda i Ribéry celebrant el gol de l'empat de França. Foto: UEFA.com

Éric Abidal tornava a la selecció quatre mesos després, però la sort li va jugar una mala passada quan, en el minut 20, una falta lateral llançada per Kalachev va ser desviada involuntàriament pel defensa blaugrana al fons de la porteria fent avançar Bielorússia en el marcador. Va ser una acció desafortunada que, malgrat tot, no va deslluir una més que acceptable actuació d’Abidal.

La reacció francesa va ser immediata. Dos minuts després, Malouda va rematar un servei de Benzema per establir l’1-1 definitiu.

Abi va dominar la banda esquerra

El seleccionador Laurent Blanc va situar Abidal com a lateral esquerre, deixant a la banqueta el teòric titular Patrice Evra. El blaugrana va demostrar que finalitza la temporada en plena forma després d'haver-se recuperat ràpidament de la malaltia que el va tenir apartat quasi dos mesos dels terrenys de joc. Es va incorporar sovint a l’atac, convertint-se en més d’una ocasió en extrem i col·laborant en el joc ofensiu del seu equip.

Amb aquest empat, França encadena vuit partits consecutius sense perdre i continua encapçalant el grup D amb 13 punts.