Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Un Abidal sensible, integrat i rialler


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

16.05.2011 14:06

Un Abidal sensible, integrat i rialler

Marc Guillén


En el programa ‘El Marcador’ de Barça TV, Éric Abidal va explicar amb calma i un somriure com ha viscut una malaltia que li ha “canviat el caràcter”, com està sent el seu retorn als terrenys de joc i la seva voluntat de quedar-se a viure a CatalunyaFins ara, Abidal s’ha perdut les tres grans finals amb Pep Guardiola per sanció o lesió, i quan se li diu que la de Wembley ha de ser la seva, diu que “si no jugo no passa res, però hem de guanyar com sigui”. Alhora és optimista sobre el seu estat de forma: “Queden dues setmanes per a Wembley i la sort és que els preparadors físics em coneixen molt bé i em posaran en plena forma per a aquell dia”.

Com ha conviscut amb la malaltia?

2011-05-03_PARTIDO_60.JPG “La sort que tenim nosaltres és la d'anar a l'hospital cada any a veure alguns nens malalts i poder-los explicar que han de lluitar i animar-se. Aquest discurs és el que ha estat ben present en mi durant aquesta malaltia. Per això, el dia després de saber que tenia un tumor vaig anar a la Ciutat Esportiva per dir als jugadors que venia un partit important que era el Getafe, i que no es preocupessin per mi, que m'obririen i em treurien un tros de fetge i ja està. Crec que va ajudar l'equip perquè després van guanyar”, va dir el francès amb un somriure sincer.

Abidal segueix sent una persona alegre i bromista, però una malaltia així no passa com si res: “Quan et passa una cosa així, d’un dia per l’altre la vida et pot canviar i a mi m’ha canviat molt, sobretot el caràcter. Per això, segueixo fent-me revisions perquè ara m’ha tocat el fetge, però demà pot ser una altra cosa. A mi m’agrada fer-me revisions cada mes perquè així vaig tenir la sort que em detectessin el tumor”.

El suport de l’afició ha estat molt útil

2011-05-15_PARTIDO_117.JPGUn cop detectat el tumor, el primer partit del Barça Abidal el va viure des de l’hospital com va poder a través d’internet i recorda perfectament els aplaudiments de l’afició al minut 22: “Vaig sentir que tenia els seguidors darrere meu i cada vegada que sentia aquells aplaudiments, fins i tot quan ja era a la llotja, em van donar més força per tornar”.

Abidal és tot agraïment vers una afició que l’ha fet sentir molt estimat amb els missatges que han arribat per totes les plataformes possibles, fins i tot per Twitter: “No segueixo gaire el tema del Twitter perquè la informàtica no és el meu fort, però la gent del Club m’ha explicat tots els missatges de suport que he rebut i estic molt agraït”.

Vol retirar-se al Barça

2011-05-03_PARTIDO_74.JPGEn la festa de celebració de divendres, Abidal es va dirigir al públic en català, una bona prova de la integració del francès al Club i al país. Éric fa classes de català i vol parlar-lo aviat: “ Em vull adaptar plenament perquè vull quedar-me a viure aquí”.

De la mateixa manera, Abidal vol acabar la seva carrera al FC Barcelona i espera renovar aviat: “El president i tothom sap que em queda un any més de contracte i jo estic molt tranquil. No tinc pressa i segurament signarem un nou contracte…, si encara em volen, és clar”, explica entre somriures.

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana