11.05.2011 21:58

Roger Bogunyà

La història del títol de Lliga 2010/11 s’ha anat escrivint setmana rere setmana. A continuació repassem 21 dels moments més destacats d’aquesta Lliga blaugrana, que és la 21a de la història del Club.

Pedro va marcar durant sis jornades consecutives, cosa que només havien aconseguit set jugadors en tota la història del Club. Fotos: Arxiu FCB

1) Sant Valdés. J1. Racing-FCB (0-3). Amb 0-2 al marcador, Valdés s’estrena a la Lliga aturant un penal executat per Tchité que impedeix el Racing ficar-se al partit.

2) Trist debut per a Mascherano. J2. FCB-Hèrcules (0-2). Un dels recent ascendits, l’Hèrcules, dóna la sorpresa al Camp Nou amb dos gols de Valdez el dia que debuta Mascherano.

2010-09-19_PARTIDO_WEB_28.JPG 3) Lesió de Messi. J3. Atlètic de Madrid-FCB (1-2). Una brutal entrada d’Ujfalusi en el temps de descompte lesiona Messi, que finalment només es perd dos partits.

4) Villa no perdona els seus. J4. FCB-Sporting (1-0). Un solitari gol del ‘Guaje’ certifica el primer triomf de la Lliga al Camp Nou.

5) Remuntada contra el líder. J7. FCB-València (2-1). Dos gols d’Iniesta i Puyol a la segona part capgiren el gol inicial de Pablo i tomben el fins aleshores líder, el València.

6) La primera maneta. J9. FCB-Sevilla (5-0). Dos gols de Messi, dos de Villa i un més d’Alves permeten a l’afició gaudir de la primera maneta de la Lliga.

7) Golejada rècord a domicili. J12. Almeria-FCB (0-8). El 0-8 a Almeria, en què debuta Fontàs, permet el Barça igualar la màxima golejada a domicili a la Lliga (0-8 a camp del Las Palmas, a la temporada 1959/60).

8) Feliç 111è aniversari! J13. FCB-Madrid (5-0). Xavi, Pedro, Villa (2) i Jeffren resolen el primer clàssic amb una genial golejada contra l’etern rival. Jugat en dilluns, el 5-0 és la millor manera de celebrar el 111è aniversari del Club.

9) Viatge llampec i victòria. J14. Osasuna-FCB (0-3). L’equip de Guardiola resol la complicada visita a Pamplona (degut a la vaga de controladors) amb una victòria perfecta.

2010-12-18_PARTIDO_34.JPG 10) Ovació a Iniesta. J16. Espanyol-FCB (1-5). El públic de Cornellà-El Prat rep i acomiada Iniesta amb sonores ovacions. El manxec havia dedicat a Jarque el gol que donava el Mundial a Espanya.

11) Xavi, etern. J17. FCB-Llevant (2-1). Xavi Hernández assoleix els 549 partits amb el Barça i iguala Migueli com el jugador amb més partits de la història del Club.

12) Debuta Afellay. J18. Deportivo-FCB (0-4). Afellay s’estrena a la Lliga a Riazor i amb golejada blaugrana inclosa.

13) Pedro, un golejador de rècord. J21. Hèrcules-FCB (0-3). Pedro marca per sisena jornada consecutiva, fet que només set jugadors del Barça havien aconseguit abans.

14) 16 victòries seguides. J22. FCB-Atlètic de Madrid (3-0). Un hat-trick de Messi permet el FC Barcelona assolir la 16a victòria seguida a la competició, rècord a la història de la Lliga.

15) Final a la ratxa. J23. Sporting-FCB (1-1). Un Sporting molt batallador acaba amb la ratxa victoriosa del Barça, que salva un punt gràcies a un providencial gol de Villa.

16) Pinto supleix Valdés. J24. FCB-Athletic Club (2-1). Valdés es lesiona i Pinto el supleix contra l’Athletic Club, el Mallorca i el València. Només encaixa un gol en aquests tres partits.

17) S’estrena Montoya. J25. Mallorca-FCB (0-3). Montoya debuta amb el primer equip i juga els darrers minuts del partit a Mallorca.

2011-03-02_PARTIDO_26.JPG 18) Guardiola, lesionat. J26. València-FCB (0-1). Una lumbàlgia fa que Guardiola no comparegui en la roda de premsa prèvia al partit a València. El tècnic, però, viatja amb l’equip.

19) Torna Puyol. J32. Madrid-FCB (1-1). El capità Carles Puyol reapareix en un onze inicial després de tres mesos absent per lesió. Ho fa al Bernabéu, el dia que la Lliga queda mig resolta.

20) No hi ha rècord. J34. Reial Societat-FCB (2-1). La Reial Societat impedeix que el Barça iguali el seu rècord de 32 jornades seguides sense perdre (de la temporada 1979/80).

21) Abidal, el retorn més esperat. J35. FCB-Espanyol (2-0). El FC Barcelona sentencia el títol amb una nova victòria al derbi. Abidal torna a jugar un partit de Lliga després del seu tumor al fetge.