Quan la pilota dicta sentència

04.05.2011 12:52

Jordi Clos

Culminada la sèrie de clàssics, el Barça ha resultat el clar vencedor pel que fa al control del joc. La seva possessió mai ha baixat del 67% i ha xutat més cops entre els tres pals que el Madrid, que l’ha superat en faltes comeses.

1-1 a la Lliga al Bernabéu, que deixava el campionat a tocar del Barça, 1-0 per al Madrid a la final de Copa i 0-2 i 1-1 a la semifinals de Champions, que valen el bitllet per a Wembley dels blaugranes. Aquests són els resultats dels quatre clàssics en els últims 18 dies. Pas endavant del Barça en les dues competicions ‘reines’ i torneig del KO per al Madrid. Un triomf culer gestat des del domini del joc.

Monòleg culer

2011-04-27_PARTIDO_40.JPGEls jugadors del Barça parlen al camp i els clàssics s’han convertit pràcticament en un monòleg blaugrana: 72% de possessió en el primer partit, 69% en el segon, 74% en el tercer i 67% en el quart. Quan més va dominar, doncs, va ser en els dos compromisos en terreny del Madrid, amb l’etern rival arreplegat al darrere.

Aquest ha estat el balanç de les passades bones: 179 del Madrid per 740 del Barça en el primer partit, 184-816 (segon partit), 181-712 (tercer partit) i 276-645 (quart partit). En total, 820 passades bones blanques i 2.913 blaugranes.

Més equilibri en xuts

Malgrat l’incontestable control barcelonista, el nombre de xuts ben dirigits es mantenia igualat fins a la tornada de les semifinals de la Champions. En el primer matx, l’avantatge del Barça quant a llançaments entre els tres pals va ser mínim (5-6), però en el segon i el tercer el Madrid va disparar una mica més (5-3 i 5-4). En el quart clàssic, la superioritat ofensiva va ser abismal: els de Pep Guardiola van disparar vuit vegades sobre Casillas, mentre que el rival només va apuntar Valdés en el gol (1-8).

El Madrid s’imposa en faltes i targetes

Pel que fa a l’apartat de faltes, el Madrid n’ha comès 95 (21, 26, 18 i 30) i el Barça s’ha quedat en 69 (13, 24, 22 i 10). La mitjana merengue ha estat de 24 (el doble que la que presentava a la Lliga de Campions abans de les ‘semis’) i la culer, de 17. El conjunt que dirigeix José Mourinho ha vist 15 targetes grogues i 3 de vermelles i el de Guardiola ha estat sancionat amb 11 de grogues i 1 expulsió.