A Anoeta, quatre anys després

29.04.2011 11:51

David Puig

El Barça tornarà aquest dissabte a l’estadi d’Anoeta on no hi juga des de l’any 2007. L’últim partit contra la Reial Societat al seu camp va acabar amb victòria blaugrana per 0-2. Aquella temporada, l’equip basc va baixar a la 2a A.

Una sortida històricament complicada
Tant l’antic estadi d’Atotxa com el d’Anoeta han estat camps tradicionalment difícils per al Barça. A la Lliga, Reial Societat i Barça han jugat 63 partits a la capital donostiarra, dels quals els blaugranes només n’han guanyat 17. Han encaixat 24 derrotes i han sumat 22 empats. En tots aquests partits, la Reial Societat ha marcat 89 gols, quatre més que el Barça, amb 85 gols a favor.
Després de quatre anys, el Barça tornarà aquest dissabte a trepitjar la gespa d’ Anoeta. Era la 33a jornada del Campionat de Lliga de la temporada 2006/07 quan l’equip blaugrana va enfrontar-se per darrer cop a la Reial Societat al seu estadi. Els homes de Frank Rijkaard arribaven a Sant Sebastià com a líders però amb només un punt d’avantatge del Sevilla, que era el segon, i a dos del Reial Madrid, que ocupava la tercera posició. El Barça va guanyar per 0-2 trencant una ratxa de dues derrotes consecutives encaixades fora de casa.

Domini infructuós en el primer temps

rsociedad-fcb2007.jpgL’onze inicial del Barça que va saltar a la gespa d’Anoeta estava format per Valdés, Zambrotta, Thuram, Puyol, Gio, Edmílson, Xavi, Iniesta, Messi, Eto’o i Ronaldinho. En el segon temps van entrar Gudjohnsen i Oleguer. Sense fer un futbol brillant, el Barça va dominar els primers 45 minuts. Les millors ocasions de gol van ser blaugranes, com un xut de Xavi, en el minut 27, que el porter Bravo va desviar a córner o un gol anul•lat al migcampista de Terrassa per fora de joc. La Reial Societat va aconseguir el seu objectiu: arribar al descans amb el 0-0 inicial havent aturat totes les escomeses ofensives blaugrana.

Gol d’Iniesta i comença un altre partit

rsociedad-fcb2007_x1x.jpgQuan feia només dos minuts de la represa, van aparèixer les figures de Ronaldinho i Iniesta, que van canviar la fesomia del partit. El brasiler va fer una gran assistència al manxec, que va superar el porter Bravo en l’u contra u. Aquest gol va donar tranquil•litat al joc del Barça i va obligar l’equip de Miguel Angel Lotina a prendre més riscos en atac. Amb espais, el Barça va poder augmentar la seva diferència al marcador.

Eto’o i Ronaldinho van posar a prova Bravo i Messi va ser objecte d’un penal no assenyalat per l’àrbitre Teixiera Vitienes. Pels donostiarres, només el brasiler Savio posava en perill la porteria de Valdés. El segon gol blaugrana arribaria a dos minuts per al final del partit. Una nova assistència magistral de Ronaldinho va deixar tot sol Eto’o davant Bravo, al qual va superar amb un xut precís. El Barça va sumar tres punts que el mantindrien com a líder de la classificació amb dos més que el Reial Madrid que pujaria fins al segon lloc després de guanyar el Sevilla per 3-2.