El Xakhtar no oblida Pedro

06.04.2011 13:53

David Puig

Pedro Rodríguez pot enfrontar-se per tercer cop al Xakhtar. L’equip ucraïnès no ha oblidat el gol que els va marcar a la Supercopa d’Europa i que va donar el títol als blaugranes.

Pedro Rodríguez guarda molt bons records del Xakhtar. Davant els ucraïnesos va jugar la seva primera Supercopa d’Europa i va marcar el seu primer gol en competició internacional, un gol que va suposar el cinquè títol de l’etapa de Josep Guardiola al capdavant del primer equip.

fcb-xakhtar_x13x.jpgL’entrenador del Xakhtar, Mircea Lucescu, recordava durant la roda de premsa d’aquest dimarts les qualitats del que va ser el botxí del seu equip en aquell històric partit a l’estadi Lluís II de Mònaco: “Ens va sorprendre amb la seva velocitat, com atacava i com s’associava especialment amb Iniesta i Xavi. És un jugador molt ràpid i que va molt bé amb les dues cames. És un bon jugador”.

Pedro, revulsiu a la pròrroga

pedro-fcb-sp.lisboa_x15x.jpgPedro no va ser titular en aquell partit. Va entrar en el minut 80 substituint Ibrahimovic per aportar més mobilitat a l’atac blaugrana. Va pressionar i treballar com sempre, però sense massa sort en el remat. Durant la pròrroga, va entrar molt més en joc. Els seus companys el van buscar amb més insistència fins que a cinc minuts per al final del temps suplementari, Pedro marcava el gol que suposava el cinquè títol del nou Barça de Guardiola.

Aquell no va ser l’únic cop que Pedro es va enfrontar al Xakhtar. El 9 de desembre del 2008 va sortir en l’onze inicial en el partit que catalans i ucraïnesos van jugar al Camp Nou. Era l’últim partit de la fase de grups i el Barça ja estava classificat per als vuitens com a primer de grup. El Xakhtar va guanyar per 2-3. Pedro va jugar 77 minuts i tot i no marcar, va ser un dels davanters més incisius dels blaugranes.