De les quatre incorporacions del Barça per a aquesta temporada, només Villa i Adriano ja s’han enfrontat alguna vegada amb el Xakhtar. Afellay i Mascherano, en canvi, afronten el seu primer compromís contra els ucraïnesos.

La primera de Mascherano i Afellay
Ibrahim Afellay i Javier Mascherano tindran la primera oportunitat d’enfrontar-se al Xakhtar Donetsk aquest dimecres. Jugant amb el Liverpool i el PSV, respectivament, mai havien topat amb els ucraïnesos.

Per a David Villa i Adriano Correia, jugar contra el Xakhtar no és una novetat. Tot al contrari, davant del conjunt ucraïnès van viure amb els seus anteriors equips, València i Sevilla respectivament, dos episodis la temporada 2006/07.

Villa, bigolejador

El Guaje ja sap què significa perforar la porteria del Xakhtar. Jugant amb el València es van trobar a la fase de grups de la Champions la temporada 2006/07. A Mestalla, els ucraïnesos van caure per 2-0 amb dos gols de Villa. Un empat a 2 a domicili va ser el resultat del partit de tornada, en què el davanter blaugrana va disputar els 90 minuts.

Palop i cap a quarts

2011-02-02_PARTIDO_12.jpgEl capítol d’Adriano amb el proper rival del Barça a la Champions va ser èpic. Sevilla i Xakhtar havien empatat a 2 al Pizjuan a l’anada de la Copa de la UEFA en un matx en què Adriano va jugar mitja part. A Ucraïna, els locals guanyaven 2-1 en temps afegit, però quan ja semblava que els andalusos s’acomiadaven de la competició va aparèixer Palop, que havia pujat a rematar l’últim córner, per signar el gol de l’empat que forçava la pròrroga. Va ser en el temps addicional quan Chevantón tancaria la classificació del Sevilla per als quarts de final. Adriano havia estat substituït als 57 minuts de joc.