Xavi obre el triomf d’Espanya

29.03.2011 20:20

Xavi obre el triomf d’Espanya contra Lituània (1-3)

Els jugadors del Barça Piqué, Villa i Xavi, autor del primer gol d’Espanya, han estat a l’onze inicial que Vicente Del Bosque ha tret aquesta nit davant Lituània. Afellay, l’altre blaugrana amb partit internacional, ha jugat els 90 minuts.

La fitxa
Lituània, 1

Espanya, 3

Lituània:
Karcemarskas; Stankevicius, Khijanskas, Sherla, Zaliukas; Semberas, Pankas, Cesnauskis; Danilevicius (Galkevicius m.85), Sernas(Labukas m. 73) i Mikoliunas(Radivicius m.70).

Espanya: Casillas; Iraola, Piqué sergio Ramos m.89), Albiol, Arbeloa; Xabi Alonso, Xavi, Javi Martínez, Cazorla (Mata m. 66); Villa (Silva m. 54) i Fernando Llorente.

Gols: 0-1 (Xavi m. 18). 1-1.(Stankevicius m. 56) 1-2. (Khijanskas m. 70 p.p.) i 1-3 (Mata m. 83).

Àrbitre: Laurent Duhamel (francès).
La selecció espanyola ha estat clarament superiora als lituans. Dels sis blaugranes concentrats aquests dies amb Espanya, tres jugadors –Piqué, Villa i Xavi, han sortit com a titulars en el partit de classificació per a l’Eurocopa de 2012 davant Lituània. Tots tres han donat l’equilibri necessari a un equip que ha hagut d’adaptar-se a una gespa en molt mal estat i que feia molt complicat el control de la pilota.

Gol de Xavi

Als 18 minuts de partit David Villa ha assistit Xavi Hernández i el migcampista del Barça, amb la col•laboració del central lituà Sherla, ha enviat la pilota al fons de la porteria local. Espanya ha estat qui ha creat millor joc gràcies a Xavi i el jugador del Vila-real Cazorla. Tot dos han farcit de bones passades tant a Villa com a Llorente, però cap dels dos davanters han estat encertats de cara a gol.

Com al Barça

Vicente del Bosque ha decidit que els tres blaugranes que han jugat aquest vespre ho fessin en les mateixes posicions que ho fam amb l’equip de Guardiola. Gerard Piqué ho ha fet com a central dret, Xavi de volant ofensiu i Villa de davanter enganxat a la banda esquerra de l’atac espanyol. Precisament l’asturià ha estat la primera substitució de Vicente del Bosque, i als 54 minuts el seu excompany al València, David Silva, ha entrat en el seu lloc.

Golas d’Stankevicius

El defensa del València, Stankevicius, ha empatat el partit gràcies a un extraordinari gol des de fora del àrea. Poca cosa ha pogut el porter Iker Casillas per evitar la diana lituana.
Amb l’1 a 1 Lituània s’ha crescut però Espanya mica a mica ha anat recuperant el ritme del partit. L’1 a 2 ha arribat en una jugada d’Espanya que ha acabat en gol en pròpia porta de Khijanskas. Juan Mata ha marcat el definitiu 1 a 3 després d’una jugada que ha començat Xavi. En el darrer minut Piqué ha deixat el seu lloc a Sergio Ramos.

Tot i que la classificació matemàtica encara no està lligada, la selecció espanyola està a una victòria per assolir el passi a la fase final del proper europeu. Els altres tres blaugranes, Andrés Iniesta, Sergio Busquets i Víctor Valdés, no han participat aquesta nit en el partit a Kaunas.

Afellay viu un espectacle a Amsterdam (5-3)

Ibrahim Afellay ha estat titular amb la selecció holandesa a Amsterdam davant la selecció hongaresa en partit corresponent al Grup E de la Eurocopa. Ha estat un partit de bojos que ha acabat amb un espectacular resultat de 5 a 3 per a Holanda. Un partit amb alternatives per a tots dos equips i una segona part en la que s’han marcat set gols. A diferència de l’últim partit, aquest cop Afellay ha jugat els 90 minuts del partit.