Villa i Afellay, golegen en la jornada de seleccions

26.03.2011 00:16

Els blaugranes David Villa i Afellay han golejat amb les seves seleccions en la jornada d’aquest divendres. Villa ha superat la històrica marca golejadora de Raúl en el dia del centenari de Xavi amb la selecció.

La selecció espanyola s’ha imposat a la República Txeca per 2-1 en un partit que passarà a la història: En el centenari de Xavi Hernández amb la selecció, David Vila, per fi, ha aconseguit superar el rècord de Raúl de 45 gols marcats amb la selecció. Els dos gols del davanter blaugrana fan que l’asturià, amb 46 gols, sigui el màxim golejador de la història del la selecció espanyola.

Domini infructuós

Vicente Del Bosque ha alineat cinc blaugranes en l’onze inicial, Piqué, Xavi, Sergio, Iniesta i Villa. Tots ells han jugat els 90 minuts. El domini total de la selecció espanyola en el primer temps no ha obtingut l’èxit esperat. Iniesta va ser el jugador amb més clarividència, però les seves accions no han acabat de fructificar excepte en un xut que ha aturat el porter Peter Cech.

villa_celebracio.jpgVilla ha estat el davanter que més cops ha rematat a porteria però sense èxit. Cech ha estat un malson aturant tots els xuts de l’asturià. Una mitja volta en el minut 25 i un cop de cap en el 42 han estat les seves millors ocasions. En canvi, els txecs han tret petroli del seu únic xut entre els tres pals. En el minut 42, Plasil ha marcat el 0-1 superant Casillas amb una rematada ajustada des de fora de l’àrea.

Iniesta i Villa, decisius

INIESTA_AMB_ESPANYA.jpgVeient que el partit continuava encallat en el segon temps,Vicente Del Bosque ha fet entrar Torres i Cazorla i ha canviat el dibuix tàctic a un 3-5-2 . El resultat ha estat immediat. Espanya ha arribat amb més efectius a l’àrea txeca i Iniesta i Villa han estat molt més inspirats. En el minut 68, ha funcionat la connexió manxega-asturiana i Villa, des de la frontal de l’àrea, ha connectat un xut amb l’esquerra que ha batut Cech i que li ha fet superar el rècord de Raúl. Tres minuts després, jugada personal d’Iniesta que ha acabat amb penal de Rezek. El Guaje no ha fallat i ha aconseguit capgirar el marcador. Amb aquesta victòria, el combinat de Del Bosque es manté líder invicte del grup I amb 12 punts.

Afellay marca amb Holanda

AFELLAY_AMB_HOLANDA.jpgEl blaugrana Ibrahim Afellay ha estat un dels grans protagonistes del partit entre Hongria i Holanda (0-4), ja que ha marcat un dels quatre gols de la seva selecció. El migcampista holandès ha fet el 0-2 segons abans del descans amb un potent xut amb la cama esquerra. Abans, en el minut 8, el jugador del Tottenham Van der Vaart ha inaugurat el marcador per a la selecció ‘orange’.

En el segon temps, Holanda ha marcat dos gols mes. Kuyt, en el minut 54 i el davanter de l’Arsenal, Van Persie, en el 62, han col·locat el definitiu 0-4 en el marcador. Tot just després del 0-4, Afellay ha estat substituït per Elia. El blaugrana ha fet un bon partit, contribuint decisivament a l'exhibició d’Holanda, que continua, imbatuda, encapçalant el grup E, amb 15 punts.