Barça-Getafe: partits amb molt patiment

19.03.2011 12:25

Jesús Carrillo

En les darreres temporades, els partits al Camp Nou entre Barça i Getafe han estat de molta dificultat. Dues victòries per la mínima i dos empats han estat el balanç de les darreres visites dels madrilenys a l’estadi.

Piqué va ser expulsat en l'últim Barça-Getafe. Fotos: Miguel Ruiz

RONALDINHO_ROJA.jpgTot i que sobre el paper el Getafe ha de ser un equip que no ha de presentar més problemes que d’altres conjunts de Primera, els del sud de Madrid, en els últims anys, han estat un dels rivals que més dificultat ha tingut el Barça per guanyar-lo.

En els últims anys el Barça ha aconseguit dues victòries i dos empats, però aquests sempre han estat complicats, ja que el resultat mai ha estat tancat fins al xiulet final. Els equips de Víctor Muñoz, Michael Laudrup i Míchel sempre han tingut ocasions, fins l’últim minut, de treure més profit a les seves visites al Camp Nou.

Vermella a Ronnie

La temporada 2006/07 Ronaldinho va patir la seva primera expulsió al Camp Nou justament en un Barça-Getafe. Era el minut 39 quan el crac brasiler va haver d’abandonar el terreny de joc abans d’hora. Tot i això, abans de ser expulsat, Ronaldinho va tenir temps de fer el primer i únic gol del partit. El duel va ser molt dur i l’àrbitre va mostrar, a banda de la targeta vermella al Gaúcho, vuit targetes grogues més. Aquell dia el Getafe de Schuster va disposar de moltes i clares ocasions de gol per empatar el partit.

El Barça acaba amb nou

fcb-getafe_x19x.JPGL’any passat el Barça-Getafe va ser un dels partits més complicats per al campió de Lliga. Gerard Piqué va ser expulsat en el minut 25 de partit. Tot i jugar més de tres quartes parts del matx amb inferioritat, els blaugranes van acabar sumant els tres punts. En tot cas, els darrers minuts van ser especialment difícils. Rafa Márquez va ser expulsat, Soldado va reduir diferències des del punt de penal quan encara quedaven quatre minuts del temps de descompte. Finalment, el Barça va acabar guanyant per 2-1.

El primer de Keita al Camp Nou

L’any del triplet (curs 2008/09) el Getafe va empatar a un gol davant el Barça fcb-getafee_x17x.jpgal Camp Nou. Era l’últim partit abans de l’inici del Tourmalet davant el València, el Madrid, el Vila-real i el Sevilla. Ben entrada la segona part, Keita, de cap, va empatar un partit que el Barça tenia gairebé perdut. Va ser el primer gol oficial al Camp Nou del malià i el punt sumat va ser bo per seguir una jornada més al capdavant de la classificació. Instants previs a l’empat blaugrana, l’uruguaià Albin va estar molt a prop de fer el 0 a 2.

Ambient molt enrarit

El Barça-Getafe de la temporada 2007/08 va ser especialment difícil. L’ambient al Camp Nou estava força enrarit per la situació de l’equip i per les declaracions prèvies dels futbolistes de tots dos conjunts arran de l’eliminació, l’any anterior, del Barça a la Copa a mans de l’equip madrileny. El Getafe va plantejar un partit destructiu al mig del camp, amb moltes faltes, i tot i els esforços dels de Frank Rijkaard, el marcador del Camp Nou no va patir cap variació.