Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


‘La Gazzetta’ analitza el model Barça


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

11.03.2011 11:22

‘La Gazzetta dello Sport’ analitza el model formatiu del Barça

www.fcbarcelona.cat


En la seva edició de paper d’aquest divendres, el rotatiu italià ‘La Gazzetta dello Sport’ treu en portada un reportatge sobre l’èxit del planter del FC Barcelona, centrat sobretot en la figura de Leo Messi, el millor jugador del món.


Portada de l'edició de paper de 'La Gazzetta dello Sport' d'aquest divendres 11 de març.
Portada de l'edició de paper de 'La Gazzetta dello Sport' d'aquest divendres 11 de març.

Si dimecres, després de l’exhibició del FC Barcelona contra l’Arsenal (3-1), era tota la premsa mundial la que es rendia al joc del conjunt de Guardiola, aquest divendres ‘La Gazzetta dello Sport’ fa una passa més i explica molts dels detalls del fitxatge de Messi pel Barça ara fa deu anys i dels secrets del funcionament de la Ciutat Esportiva.

Messi com a exemple del model

El reportatge, que ocupa les tres primeres pàgines del prestigiós diari italià i que inclou un enorme gràfic de les instal•lacions de la Ciutat Esportiva, gira al voltant de Leo Messi, vingut des de l’Argentina quan encara era un nen i el millor exemple que el model Barça funciona. El ‘10’, abans de triomfar al primer equip, va haver d’anar superant una a una totes les categories inferiors del Club, ressalta el rotatiu.

“Passada i control”, el senyal d’identitat

Al reportatge es lloa la manera de treballar al planter del Club: des de petits els nens aprenen a jugar amb l’ADN Barça, que és “passada i control” (o “passaggio e controllo”, com es diu a l’article), amb Xavi i Iniesta, en aquest cas, com a paradigmes d’aquesta escola futbolística. “Ells dos són la insígnia per a la majoria de tècnics del planter”, s’afirma.

Hi participen Amor i Gratacós

En el reportatge participen Guillermo Amor i Pere Gratacós, director esportiu del futbol formatiu i director de la Ciutat Esportiva, respectivament. “El criteri? El potencial tècnic és fonamental, però ens informem bé sobre el comportament en privat del jugador”, declara Amor sobre la metodologia abans de fer cap incorporació al planter. A Can Barça, s’escriu, es cuiden tots els detalls. “Guardiola entrena a Sant Joan Despí amb una gespa idèntica a la que hi ha al Camp Nou”, afirma Gratacós.

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana