Messi: els gols tornaran aviat

17.02.2011 12:07

Jesús Carrillo

Leo Messi suma dos partits sense marcar (Sporting i Arsenal), però aquesta dada és un fet aïllat en l’argentí. Els gols de Messi tornaran ben aviat. Els nombres així ho diuen.

Messi entre Song i Wilshere al Emirates davant l'Arsenal. Fotos: Miguel Ruiz

Pòquer l’any passat a l’Arsenal
Si bé el partit corresponia als quarts de final 2009/10, Messi va batre la seva millor marca golejadora amb els quatre gols precisament a la tornada davant l’Arsenal. Tres gols a la primera i un quart a les acaballes del partit, van donar el pas a les semifinals de la Champions. Messi va igualar el rècord de mites del futbol mundial com Marco van Basten, Simone Inzhagi, Andrei Shevchenko o Ruud van Nistelrooy, que també van marcar quatre gols en un sol partit.

És la segona vegada a l’actual temporada 2010/11 que el ‘10’ blaugrana està dos partits seguits sense fer gol a la porteria rival sortint a l'onze inicial. A El Molinón i a l’Emirates Leo Messi es va quedar sense marcar. L’estadística d’enguany diu que davant l’Athletic Club a l’argentí li toca tornar a veure porteria.

Una piconadora golejadora

2010-11-02_COPENHAGUEN-BARCELONA_07.JPGDes de l’inici de l’actual curs Messi ha estat una piconadora per a gairebé tots els rivals que ha tingut al davant. En molt pocs casos, com el dels dos partits esmentats, Messi no ha assolit la seva faceta de golejador implacable. No va marcar, per exemple, a la 5a i 6a jornada davant l’Sporting al Camp Nou, a San Mamés i a Kazan davant el Rubin rus com a resultat de l’entrada d’Ujfalusi al Vicente Calderón. Messi no va poder jugar els dos partits de Lliga per lesió i en el de Champions va sortir des de la banqueta a la segona part.

Rotacions i descans

2011-01-02_PARTIDO_14.JPGUn altre cas en què Messi va estar quatre partits sense marcar va ser en el canvi d’any. Tot just després del 5-0 davant la Reial Societat a l’estadi (jornada 15), Messi no va marcar davant l’Espanyol a Cornellà-El Prat (1-5), va ser suplent en l’últim partit de l’any a la Copa davant l’Athletic (empat a zero) i no va ser convocat per al partit de Lliga al Camp Nou contra el Llevant, en l’estrena del 2011. Guardiola li va donar descans. El quart partit sense gols de Messi va ser a La Catedral a la tornada de vuitens de Copa. Això sí, el crac va assistir Abidal perquè fes el seu primer gol de blaugrana. En aquesta seqüència de 4 partits, en dos va jugar de titular i no va marcar.

Goleja als vuitens de Champions

2010-04-06_FCB_-_ARSENAL_002.jpgAmb Guardiola a la banqueta, Messi sempre ha marcat al Camp Nou als vuitens de final de la Lliga de Campions. La temporada 2008/09, contra el Lió, el de Rosario va participar a la golejada blaugrana per 5-2 fent el 3-0. En el curs passat, davant l’Sttutgart, va tornar a fer gol, i per partida doble. Leo Messi, que tampoc havia perforat la xarxa rival a l’anada d’aquestes dues eliminatòries, sí que ho va fer a la tornada. És a dir, idèntic escenari al de l’eliminatòria que va començar dimecres a l’Emirates londinenc.