Copa: Messi també vol el Pitxitxi

01.02.2011 11:50

Jesús Carrillo

Han passat més inadvertides que altres xifres, però Leo Messi és ara mateix el màxim golejador de la Copa, amb 7 gols, un més que l’argentí Ulloa (Almeria) i el portuguès Cristiano Ronaldo (Madrid).

A la passada edició de Copa, en què el FC Barcelona defensava el títol de campió, l’eliminació a mans del Sevilla va deixar l’astre argentí amb un regust molt dolent. El ‘10’ va ser feliç a Mestalla guanyant la final a l’Athletic Club, i ell i el Barça volen tornar a gaudir d’una final de Copa. Els set gols de Messi i les seves assistències de gol (2) fan que, ara mateix, els blaugranes siguin molt a prop de la final.

El primer, davant el Ceuta

2010-11-10_PARTIDO_39.JPGA la tornada de la primera eliminatòria, jugada davant el Ceuta de Segona B, l’argentí va marcar el cinquè gol blaugrana al Camp Nou. Havia sortit a la segona part i el gol de Messi, amb l’eliminatòria resolta, va ser la cloenda del partit. El tècnic del Barça va dir després del partit en roda de premsa que la sortida de Messi va ser com “un petit regal per els espectadors”. Messi va donar l’assistència del quart gol a Bojan i va marcar l’últim de la nit.

Hat-trick del Pilota d’Or

Messi no va poder fer cap gol a la ronda de vuitens davant l’Athletic Club, però davant el Betis, líder de la Divisió de Plata, va marcar quatre gols en els dos partits jugats davant els sevillans.

2011-01-19_PARTIDO_10.JPGA l’anada, jugada a Barcelona, Messi va fer un altre hat-trick, el segon que feia a la Copa després del que va endossar a l’Atlètic de Madrid a la temporada 2008/09. A la tornada, el gol del ‘10’ va ser decisiu per aturar el ritme golejador del Betis, que als deu minuts ja guanyava per 2-0. Messi, des de gairebé el seu propi camp, va arribar dins l’àrea per fer el 2-1 que deixava encara més tancada la classificació per a les semifinals.

Doblet davant l’Almeria

2011-01-26_PARTIDO_22.JPGA l’anada de les semifinals de Copa, el Barça va marcar tres dels cinc gols abans dels primers quinze minuts de partit. Leo en va fer dos i Villa un més, que, afegits als de Pedro i Keita, van provocar que la gent blaugrana comencés a fer plans per a la final del 20 d’abril.
Messi celebra un dels seus gols davant l'Almeria al Camp Nou. foto: Miguel Ruiz
17 gols a la Copa
Messi porta 17 gols a la Copa des que és jugador blaugrana. Fins ara, l’argentí tenia el seu millor registre a la temporada 2008/09, amb sis gols. Enguany, ja en porta set i encara amb un partit per jugar més, sense incloure una possible final. Per tant, Messi, ja ha superat els seus millors registres a la Copa.