El camí invers d’un Pedro de rècord

31.01.2011 13:18

Jaume Marcet / Roger Bogunyà

Pedro Rodríguez no és com la resta. Duu sis jornades consecutives marcant, igualant un rècord que només han assolit set jugadors del FC Barcelona, i demostra que la seva capacitat golejadora cada cop va a més. Ara marca més que mai.

2010-11-29_PARTIDO_09.JPGPedro és diferent. El canari ha recorregut el camí invers a la gran majoria de futbolistes: al primer equip fa més gols que a les categories inferiors. Les dades no enganyen. A la temporada 2007/08 va signar 6 gols en 2.407 minuts (un gol cada 401 minuts) a Tercera, sota les ordres de Josep Guardiola al Barça B. Un any més tard, a la 2008/09 i a cavall entre el primer equip -on només va disputar 14 partits- i el Barça B, va anotar un total de 16 gols en 1.432 minuts (un gol cada 90 minuts) amb l’equip de Luis Enrique. Cap, encara, a Primera.

La gran eclosió de Pedro arriba a la temporada 2009/10: signa 23 gols en 52 partits en la seva primera temporada com a membre del primer equip. Tanca el 2009, a més, havent marcat en totes les competicions. Ara, a la 2010/11, ja duu 19 gols en 33 partits. Un camí invers. De menys a més.

Lobera: “Té les mateixes virtuts”

2011-01-02_FCB_-_LEVANTE_UD_011.jpgPer Sergio Lobera, segon entrenador de Pedro al Barça C i extècnic a les categories inferiors del FC Barcelona durant vuit anys, “no ha canviat res en el seu joc: té les mateixes virtuts i qualitats ara que fa uns anys”. I per què fa més gols ara? “La diferència principal és la superioritat de possessió del primer equip i la presència en l’àrea contrària del Barça. A les categories inferiors no és tan alta”, reconeix.

Lobera, que ara dirigeix el San Roque de Lepe a Segona B, afegeix: “Les categories inferiors no són les que més t’ajuden. A Tercera és molt complicat destacar. I Pedro ara ha sabut adaptar-se al funcionament i la dinàmica del primer equip i aplicar totes les virtuts que té”.

A un partit de Cruyff

Les sis jornades consecutives que porta marcant Pedro -contra l’Espanyol (2), el Llevant (2), el Deportivo, el Màlaga, el Racing i l’Hèrcules- són una fita que frega l’excel•lència. En tota la història culer, només el superen Ronaldo (9 jornades seguides), Mariano Martín (8 jornades) i Cruyff (7 jornades), a qui Pedro pot igualar dissabte contra l’Atlètic de Madrid. L’últim cop que no va marcar en Lliga va ser el dia del 5-0 a la Reial Societat.

Són gols decisius

2011-01-22_PARTIDO_41.JPGEls de Pedro, a més, són gols decisius. Dels 42 que porta amb el primer equip, fins a 15 han servit per posar l’equip per davant. Aquesta temporada, sempre que ell marca, l’equip guanya (16 partits). Algunes curiositats més: d’aquests 42 gols signats en els 101 partits amb el primer equip 22 han arribat al Camp Nou i 20 fora de casa, fins a 11 entre els minuts 60 i 75 (el seu quart d’hora més efectiu) i només Reial Societat, Saragossa, València i Atlètic de Madrid –de tots els equips de Primera- encara no han rebut cap gol de Pedro. Dissabte, la llista podria reduir-se encara més.
La ratxa de sis partits consecutius marcant en Lliga va començar a Cornellà-El Prat (1-5). Fotos: Arxiu FCB
Les millors ratxes golejadores
9 partits seguits marcant: Ronaldo (1996/97)

8 partits: Mariano Martín (1942/43)

7 partits: Johan Cruyff (1973/74)

6 partits: Josep Escolà (1943/44), Quini (1980/81), Hristo Stòitxkov (1993/94) i Pedro Rodríguez (2010/11)

5 partits: Josep Samitier (1931/32), César (1950/51, en dues ocasions), Eulogio Martínez (1956/57 i 1959/60), Cayetano Re (1964/65), Quini (1980/81), Larsson (2005/06), Ibrahimovic (2009/10) i Messi (2010/11)