El Rico Pérez no prova al Barça

28.01.2011 11:56

David Puig

El Barça no té bons records de l’estadi Rico Pérez. Històricament, el camp de l’Hèrcules és un dels més complicats per als blaugranes,ja que només hi han guanyat 6 dels 19 partits de Lliga disputats.La derrota del curs 96/97 ha estat la més dolorosa.

A Josep Guardiola no li falta raó quan avisa de la dificultat de guanyar aquest dissabte al camp de l’Hèrcules d’Alacant. Al marge de la qualitat del rival –ja la va demostrar al Camp Nou (0-2) en el partit de la primera volta–, la història juga en contra dels blaugranes. Dels 19 partits de Lliga que el Barça ha jugat al Rico Pérez, només n’ha guanyat 6, i hi ha encaixat 8 empats i 5 derrotes, algunes de les quals han estat especialment doloroses.

Adéu a la Lliga del 97

2886_02_19.jpgEl Barça entrenat per Bobby Robson va veure com s’esvaien totes les seves opcions de guanyar la Lliga al Reial Madrid de Fabio Capello. Es jugava la 40a jornada de la Lliga 1996/97. A tres jornades del final del campionat, l’equip blanc es trobava dos punts per damunt del Barça. Les opcions dels blaugranes passaven per sumar tots els punts en joc i esperar alguna ensopegada blanca. La victòria a Alacant era obligada davant un rival que ja havia consumat el descens a la 2a A, però el Barça va acusar en excés la baixa de Ronaldo, convocat amb el Brasil per preparar la Copa Amèrica i va ser incapaç de sumar els tres punts.

L’Hèrcules va guanyar per 2-1. Dos gols de Paquito i Pavlicic van remuntar el gol inicial de Luis Enrique. En l’onze inicial d’aquell Barça hi era l’actual tècnic del primer equip, Josep Guardiola, un dels pocs que va mantenir el nivell en un partit que el mateix Bobby Robson va qualificar com “el pitjor de la temporada”. Després d’aquella jornada, el Reial Madrid es va col•locar a cinc punts del Barça. El miracle no va ser possible. Tot i que els blaugranes van guanyar els dos últims partits de Lliga, els blancs no van fallar i van acabar proclamant-se campions.

El Barça de Venables perd el primer “matx ball”

2886_02_17.jpgEl 17 de març del 1985 tot estava a punt per celebrar el títol de Lliga a l’estadi Rico Pérez. Una victòria del Barça de Terry Venables donaria la Lliga onze anys després de l’últim ‘alirón’. No va ser possible. Un Barça que s’havia mostrat aclaparador durant tota la temporada va patir la seva segona derrota a la Lliga (1-0). L’únic gol del partit el va marcar Cartagena en transformar un penal de Schuster a Latorre a dos minuts del final. El Barça no va fer un bon partit tot i jugar contra deu des del minut 40 per l’expulsió de Sanabria. Tot i la decepció, l’afició només va trigar una setmana a celebrar la Lliga després de guanyar al camp del Valladolid en l’històric partit de “l’Urruti, t’estimo”.

L’Hèrcules evita que el Barça sentenciï la Lliga

2607_01_21.jpgEl 7 de març del 1982, el Barça va desaprofitar una ocasió d’or per deixar la Lliga sentenciada al camp de l’Hèrcules. La Reial Societat, el seu rival en la lluita pel títol, havia caigut derrotada al Vicente Calderón. Una victòria blaugrana deixaria l’equip d’Udo Lattek a set punts dels bascos a set jornades del final en una Lliga en què les victòries encara valien dos punts.

El Barça es va deixar empatar un partit que guanyava en el minut 20 per 0-2 gràcies a dos gols de Quini. El Barça es va refiar i l’Hèrcules ho va saber aprofitar. Abad i Segundo van empatar per als alacantins. En aquell moment, l’empat va tenir gust de victòria gràcies a la derrota dels donostiarres al Vicente Calderón, però des d’aquell partit, el Barça només va sumar 4 punts dels 14 en joc i l’equip d’Ormachea va proclamar-se campió de Lliga.
Imatge de la temporada 1981/82 en la que Hèrcules i Barça van empatar (2-2). Fotos: arxiu FCB/ arxiu Seguí.
Quatre victòries per la mínima
De les sis victòries aconseguides pel Barça al Rico Pérez, quatre han estat per la mínima:

Temp. 1985/96: 1-2
Temp. 1980/81: 0-1
Temp. 1955/56: 2-3
Temp. 1939/40: 1-2

Les altres dues victòries han estat per dos gols de diferència: 0-2 en la temporada 1978/79 i 1-3 en la temporada 1940/41.