Alerta amb un Betis a Segona

12.01.2011 10:51

Jesús Carrillo

L’últim precedent d’un Barça-Betis en una eliminatòria de Copa és de la temporada 1993/94, quan els andalusos també estaven a Segona. En canvi, a la Lliga, l’últim cop que es van trobar va ser el curs 2008/09 i el Barça es va imposar per 3 a 2.

Era el mes de gener de l’any 1994 i el FC Barcelona de Johan Cruyff caminava amb pas ferm cap a la quarta Lliga consecutiva. El Barça s’enfrontava al Betis als quarts de final de la Copa del Rei setmanes després d’haver guanyat el Madrid per 5 a 0 al Camp Nou. Però l’equip blaugrana no va poder sentenciar a l’anada jugada a l’estadi Benito Villamarín de Sevilla (0-0). I a la tornada el Betis, que aquell curs jugava a la Segona Divisió, es va imposar per 0-1, i va deixar fora de la Copa el Barça.

També, com ara, als quarts de final

L’únic gol de l’eliminatòria va arribar de les botes de Juanito després d’una mala entesa entre Koeman i Carles Busquets. Tot i que encara quedaven més de 60 minuts de joc, els jugadors de Cruyff no van tenir la sort de cara i, tot i les ocasions clares de gol davant la porteria de Diezma, el marcador ja no va variar i l’equip dirigit per Sergio Kresic es va endur l’eliminatòria.

Revenja al Bernabéu

La revenja va arribar tres anys més tard amb la victòria del Barça a la final de la Copa del Rei davant el Betis la temporada 1996/97. El Barça de Robson derrotava el Betis, a la pròrroga, per un ajustat 3-2. Els andalusos, dirigits per Llorenç Serra Ferrer, van estar a punt de guanyar la final però un gol de Pizzi al minut 88 va donar pas a la pròrroga, en què Figo feia el definitiu tercer gol per al Barça.
Miquel Àngel Nadal, seguint de prop Cuéllar, que seria jugador del Barça dos anys més tard. Fotos: arxiu FCB
Victòria per la mínima a la Lliga
El 24 de setembre de l’any 2008, i a la primera temporada de Guardiola al capdavant de la banqueta blaugrana, el Betis va jugar per últim cop al Camp Nou. Era la quarta jornada de la temporada del triplet i els blaugranes van guanyar per 3-2 amb dos gols de Samuel Eto’o i un tercer fet per l’islandès Eidur Gudjohnsen. El Barça guanyava per dos a zero a la primera part, però el Betis, a la represa, va empatar el partit gràcies als gols de Monzón i Jose Mari. Aquest triomf era la primera victòria blaugrana a la Lliga al Camp Nou i va servir per encadenar vuit partits seguits guanyant.