La classificació per als quarts, en dades

06.01.2011 12:00

El triomf davant l’Athletic de Bilbao i la consegüent classificació per als quarts de final de la Copa del Rei gràcies al gol d’Abidal –el primer que aconsegueix amb el Barça- va oferir una sèrie de dades interessants que repassem a continuació.

► La d’aquest dimecres era la desena vegada que Josep Guardiola s’enfrontava a l’Athletic Club. En la trajectòria del de Santpedor com a tècnic, es tracta del rival a qui més vegades s’ha enfrontat. El balanç és molt positiu per al FC Barcelona, que en aquests deu partits ha sumat set victòries i tres empats.

► Aquest partit, a més, va ser el número 150 de Josep Guardiola al capdavant del FC Barcelona, al llarg dels quals ha sumat 109 victòries, 28 empats i 13 derrotes, amb 376 gols a favor i 112 en contra. El de Santpedor, doncs, va igualar el llegendari entrenador blaugrana de principis dels anys 50 Fernando Daucik i va esdevenir un dels sis tècnics que més partits oficials acumulen a les banquetes en la història del Club. Només el superaran Cruyff (430), Rijkaard (273), Michels (264), Van Gaal (200) i Venables (169).

► 550 cops ha defensat Xavi Hernández oficialment la samarreta del primer equip del FC Barcelona, i ja és el jugador que més cops ho ha fet, després d’haver superat el central Migueli. Al minut 77, el de Terrassa va ser substituït i va rebre una ovació per part del públic de San Mamés.

2011-01-05_PARTIDO_29.JPG► El fitxatge més recent per al primer equip, Ibrahim Afellay, pot des d’aquest dimecres explicar el que se sent en portar la samarreta del FC Barcelona en partit oficial. El jugador holandès del Barça va entrar al terreny de joc en el minut 90, substituint David Villa i en un moment en què el partit estava en màxima tensió després del gol de l’empat local. En definitiva, debut dolç d’Afellay, després d’aconseguir l’objectiu d’assolir el bitllet per a quarts.

2011-01-05_PARTIDO_05.JPG► El de l’Athletic Club ha estat el tercer gol a la carrera esportiva d’Abidal , el primer amb el Barça. Els dos primers van arribar a la seva etapa a l’Olympique de Lió, mai a la Lliga. El primer va ser a la Copa contra el Lille, mentre que l’últim datava del 17 de gener del 2007, a les semifinals de la Copa de la Lliga contra el Le Mans. A més, Abidal va ser un dels golejadors de la tanda de penals de la final del Mundial del 2006, en què finalment França va caure contra Itàlia.

► Amb l’empat a San Mamés, els de Guardiola van sumar el seu 25è partit consecutiu sense perdre, i van superar d’aquesta manera el Barça de la temporada 2005/06. Ara es troben a dos partits dels 27 seguits sense conèixer la derrota del curs 1973/74.

► Tres jugadors de l’equip barcelonista, concretament Keita, Adriano i Alves, van coincidir en el partit de San Mamés amb un vell conegut, Joaquín Caparrós. I és que tots ells van estar sota les ordres del tècnic andalús quan militaven a les files del Sevilla.

► El de San Mamés va ser el tercer partit consecutiu en el qual el conjunt dirigit per Josep Guardiola va marxar al descans amb un resultat d’empat a zero en el marcador. Abans, aquesta situació s’havia donat en el partit d’anada dels vuitens de Copa contra l’Athletic Club, l’últim de Lliga davant el Llevant (2-1) i el d’aquest dimecres . Tot i així, el balanç és del tot positiu, tenint en compte que el Barça és líder a la Lliga i ha assolit la classificació per als quarts de final de la Copa.
Setena classificació en 10 anys
La d’aquesta temporada 2010/11 és la setena vegada que el Barça assoleix l’accés als quarts de final de la competició del KO en l’última dècada. Deu anys al llarg dels quals ha guanyat un títol, el del curs 2008/09.