Pluja de gols al Camp Nou (4-2)

22.12.2009 22:09

Pau Ramírez

Johan Cruyff ha debutat amb una gran victòria com a nou seleccionador català, després de derrotar per 4-2 a l’Argentina en un gran partit en què el blaugrana Bojan ha fet el millor gol de la nit.

20091222_M3_5426.jpgMalgrat el fred i la pluja que va caure durant tot el dia a Barcelona, més de 53.000 espectadors han participat a la festa de la selecció i han posat el color a les grades del Camp Nou.

Estil Barça a la selecció

Els sis jugadors catalans del Barça convocats per Cruyff -Valdés, Piqué, Puyol, Xavi, Busquets i Bojan- han sortit de titulars i han imposat des de l’inici l’estil de joc del club a la selecció catalana. Un 4-3-3 amb molt de toc i molta possessió de la pilota, ajudats també per la presència d’altres jugadors amb passat blaugrana a l’onze inicial, com ara Oleguer Presas, Joan Verdú o Sergio García.

Piqué, de pivot

La sorpresa ha estat veure Gerard Piqué per davant de la defensa actuant de pivot, rendint a un gran nivell i cobrint l’esquena a Xavi i Busquets. El de Terrassa, escollit tercer millor jugador del món en el FIFA World Player, ha estat l’encarregat de dirigir els catalans durant els primers minuts de partit. Amb Bojan i Sergio García pressionant la sortida de la pilota argentina i amb els dos laterals, Bruno Saltor i Capdevila, entrant constantment per les bandes, els locals han dominat clarament els primers 45 minuts, davant una Argentina que només ha creat perill en ràpids contraatacs dels seus davanters, Higuaín i Lavezzi, i amb les accions per la banda de Papa.

Gol al final de la primera part

Les poques ocasions de l’albiceleste en els primers 45 minuts han acabat a les mans d’un inspirat Valdés, mentre que Catalunya ha tingut premi per la seva insistència quan, just abans del descans, Sergio García ha rematat de cap una centrada de Verdú des de l’esquerra i ha fet l’1-0.

Pluja de gols a la segona meitat

20091222_M3_5405.jpgA la segona meitat, el partit ha continuat molt animat i amb ocasions a les dues porteries malgrat els nombrosos canvis que hi ha hagut. Al minut 55, Bojan ha fet esclatar d’alegria l’afició catalana amb un golàs d’autèntic crac, quan ha agafat una pilota a la banda esquerra, ha fet una diagonal cap a la porteria contrària i, després de passar entre tres rivals, ha enviat un fort xut ras que Pozo no ha pogut aturar. La rèplica argentina, però, no s’ha fet esperar i Pastore ha escurçat distàncies amb un golàs des de fora l’àrea, després de controlar, preparar-se la pilota i enviar un obús imparable per a Valdés.

Sense temps per reaccionar

Sense donar esperances per a la remuntada, Catalunya ha marcat el tercer al minut 69, quan Sergio González ha transformat un penal comès a Corominas. Novament, la reacció argentina no s’ha fet esperar. Només dos minuts més tard, Di María feia un bonic gol amb un xut creuat des de fora l’àrea. Els catalans no han deixat que l’albiceleste celebrés gaire el seu gol, ja que en una nova centrada de Verdú Moisés rematava de cap per establir el 4-2, marcador que ja no s’ha mogut tot i que tots dos equips han pogut fer algun gol més.

Messi i Maradona, els grans absents

El gran absent al partit ha estat Leo Messi, a qui els metges de la selecció argentina han donat descans perquè es pogués recuperar de les molèsties que té al turmell. El seleccionador argentí, Diego Armando Maradona, tampoc ha pogut dirigir el seu equip perquè està sancionat per la FIFA després de les polèmiques declaracions que va fer a la premsa en acabar el partit a l’Uruguai, on l’albiceleste va aconseguir finalment el passaport per disputar el Mundial de Sud-àfrica 2010. El Pelusa tampoc ha pogut seure a la Llotja i ha hagut de veure el partit com un espectador més a la primera graderia.

Fitxa tècnica:
Catalunya: Víctor Valdés (Codina, m.77); Bruno Saltor, Puyol (Serrano, m.62), Oleguer, Capdevila; Xavi (Sergio González, m.55), Piqué (Moisés, m.46), Busquets; Verdú, Bojan (Corominas, m.65) i Sergio García (Fernando Navarro, m.73). Seleccionador: Johan Cruyff.

Argentina: Pozo; Cristian Álvarez, Demichelis, Otamendi (Pareja, m.46), Papa (Dátolo, m.62); Pastore, Bolatti , Gago (Banega, m.76), Di María (Salvio, m.82); Lavezzi i Higuaín (Palermo, m.66). Seleccionador: Héctor Adolfo Enrique.

Gols: 1-0, m.45: Sergio García. 2-0, m.55: Bojan . 2-1, m.63: Pastore. 3-1, m.69: Sergio Gonzáles (p). 3-2, m.71: Di María. 4-2, m.75: Moisés.
Àrbitre: Álvarez Izquierdo. Targetes grogues a Puyol (m.35), Moisés (m.48), Demichelis (m.51), Dátolo (m.80), Di María (m.81), Pareja (m.85)
Estadi: Camp Nou, amb la presència de més de 53.000 espectadors.