L’Stuttgart tanca l’any amb una victòria (3-1)

19.12.2009 23:30

El proper rival del Barça a la Lliga de Campions, l’Stuttgart, s’ha retrobat amb la victòria a la Bundesliga alemanya deu jornades després, gràcies a la seva victòria per 3-1 a casa davant el Hoffenheim.

En un camp totalment gelat a causa de les baixes temperatures, els de Christian Gross han aconseguit un triomf vital en el derbi de Baden-Württemberg.

Un penal transformat pel romanès Ciprian Marica al minut 32 ha avançat l’Stuttgart, que ha vist com just abans del descans, un gol de falta del brasiler Maicosuel ha acabat al fons de la porteria avui defensada per Sven Ulreich, substitut del sancionat Lehmann.

Superioritat numèrica clau

El partit s’ha començat a decantar pel ‘Die Roten’ al minut 52, quan el migcampista Luiz Augusto ha vist la segona targeta groga i ha deixat el Hoffenhiem amb 10 jugadors. L’Stuttgart ha sabut treure profit a la seva superioritat i al minut 68, el brasiler nacionalitzat alemany Cacau, que havia entrat minuts abans en el lloc de Marica, ha tornat a posar per davant el seu equip aprofitant una bona assistència dins l’àrea. En els últims instants, quan els visitants apretaven més en busca de l’empat, un ràpid contraatac ha permès al jove Sami Khedira plantar-se sol a l’àrea rival i superar per dalt a Haas, certificant així la victòria dels locals.

Nou jornades sense guanyar

Els tres punts sumats avui permeten a l’equip blanc tancar l’any donant una alegria als seus seguidors. La darrera victòria a la Bundesliga de l’equip va ser el 26 de setembre, quan es va imposar per 0-3 davant l’Eintracht de Frankfurt. Des de llavors, havia sumat quatre derrotes i cinc empats, que li han costat el lloc a l’entrenador Markus Babbel, cessat fa pocs dies i reemplaçat pel suís Christian Gross.

Situació complicada

L’Stuttgart, que no tornarà a jugar fins el 16 de gener, quan rebi a casa el Wolfsburg en el primer partit de la segona volta, tanca la primera part de la lliga en catorzena posició amb 16 punts, igualat amb el Bochum, que és l’equip que ara marca la línia de la salvació. El primer classificat en zona de descens, el Colònia, els podria superar demà si guanya el seu partit davant el Nüremberg, fet que deixaria l’Stuttgart amb els mateixos punts que la zona de descens.