El Pohang Steelers, tercer semifinalista (1-2)

11.12.2009 19:14

Pau Ramírez

El Pohang Steelers coreà serà el tercer semifinalista del Mundial de Clubs que té lloc a Abu Dhabi, després de guanyar per 2-1 el Mazembe congolès.

Els campions d’Àfrica han sortit més forts que el seu rival aprofitant la seva millor condició física i han creat les primeres oportunitats de perill, davant d’un Pohang molt imprecís que només ha donat senyals de vida a pilota parada que Muteba Kidiaba ha aconseguit aturar.

Mbenza avança als campions d’Àfrica

gol_mazembe.jpgCom a resultat del seu millor joc i domini, el Mazembe ha obert el marcador amb un golàs de Bedi Mbenza al minut 28. El migcampista congolès ha enviat un potent xut des d’uns 40 metres que ha acabat al fons de la porteria defensada per Hwa Yong.

El gol ha despertat els coreans, que s’han llançat a buscar l’empat amb ràpids contraatacs, tot i que no ha estat fins a la segona meitat que l’han aconseguit. Una centrada des de la dreta, dins l’àrea, de Byung Jun l’ha rematat el brasiler Denílson de cap per establir l’empat a un al minut 50.

Denílson decideix

Amb un a un, el partit s’ha obert molt amb els dos conjunts buscant el gol que els posés per davant en el marcador, però entre la mala punteria dels davanters i l’encert de tots dos porters, tot plegat impedia que hi haguessin més gols. Finalment però, ha estat de nou Denílson qui ha trencat l’empat després de superar per velocitat la defensa africana.

Al minut 78, l’estrella dels sudcoreans, de 33 anys, ha rebut una pilota pel centre i ha marxat sol fins a superar amb el seu xut Kidiaba. Amb el marcador advers, els congolesos s’han bolcat a la desesperada a buscar l’empat, tot i que els campions d’Àsia finalment han aconseguit assegurar el resultat.

Amb la victòria, el Pohang Steelers s’enfrontarà ara a l’Estudiantes de La Plata argentí, en una de les dues semifinals.
Verón dóna el Barça com a favorit
El capità de l’Estudiantes de La Plata, Juan Sebastián Verón, va assegurar dimecres que el Barça “és el principal favorit per guanyar el Mundial de Clubs”, tot i que va assegurar que “això no significa que nosaltres no tinguem la il•lusió per endur-nos el títol i fer-ho bé„.

El veterà capità dels campions d’Amèrica, que ja són als Emirats Àrabs, va recordar que, abans de jugar una hipotètica final amb el Barça, “cal guanyar-se al terreny de joc el dret a jugar contra ells, que encara no el tenim, i per fer-ho haurem de guanyar abans un partit que serà molt complicat”.