Ibra: arribar i moldre

29.11.2009 22:03

Roger Bogunyà

El partit de Zlatan Ibrahimovic ha estat com arribar i moldre: feia quatre minuts que era al camp quan ha fet el 1-0 definitiu. Era el primer clàssic per al suec, que finalment ha estat l’únic debutant blaugrana de la nit en un Barça-Madrid.

“He vist molts clàssics i són grans partits, amb grans jugadors junts al terreny de joc. Crec que probablement sigui el partit més espectacular que es pugui veure a tot el món”. Són declaracions de Zlatan Ibrahimovic d’abans del matx, quan encara no havia jugat mai un Barça-Madrid. Ara ho ha fet i sempre podrà dir que la seva estrena en un clàssic va ser immillorable: gol seu, victòria col•lectiva i liderat.

Zlatan ha confessat, un cop acabat el partit, el valor del seu gol: “Era molt important, no només per a mi, sinó també per a l’equip i tots els aficionats del Barça”.

Minut 51: entra Ibrahimovic

2009-11-29_PARTIDO_28.JPGEl suec, com Txigrinski i Maxwell, els altres possibles debutants en un clàssic, ha estat suplent. Iniesta, Henry i Messi han estat la tripleta atacant durant tot el primer temps. En el minut 51 Josep Guardiola ha donat entrada a Ibrahimovic en el lloc del francès. “Amb ell tenia una carta a la banqueta. L’Ibra sempre et dóna altres coses. Per això no l’he fet jugar, perquè no tenia del tot clar que estigués bé muscularment”. I Guardiola ha fet servir la seva carta.

Minut 55: gol d’Ibrahimovic

2009-11-29_PARTIDO_18.JPGLa seva entrada al camp ha estat acompanyada per una ovació increïble. El Camp Nou creia en ell, tot i haver estat absent des del Barça-Mallorca ( 4-2 ). I Ibrahimovic només ha necessitat quatre minuts per obrir un altre cop la llauna, cosa que ja havia fet abans (Getafe, Atlètic de Madrid, Racing i Màlaga). La diana ha arribat en la seva primera i única rematada entre els tres pals. “Ha estat una gran centrada d’Alves i només he hagut de xutar. Amb l’esquerra, sí, però ha entrat”, ha explicat després del matx.

Millor de la lesió

Zlatan Ibrahimovic ha conegut aquest matí la notícia que seria suplent. Ho ha estat per precaució, segons ha reconegut ell mateix: “Estic molt millor. He parlat abans del partit amb l’entrenador i ha decidit que era un risc que jugués, perquè el ritme del partit seria molt alt i si em lesionava em podia perdre un o dos mesos de competició. “Estic molt feliç, perquè he tornat, tot i que encara no estic al 100%”, ha conclòs.
Messi i Ronaldo, d’inici
Dues de les principals incògnites abans del matx, Leo Messi i Cristiano Ronaldo, finalment han estat titulars aquest diumenge. L’argentí ha estat un maldecap constant per als defenses blancs i ha forçat la primera targeta groga de Lass i també la d’Arbeloa. Messi ha gaudit també d’una claríssima ocasió en els minuts finals, però Casillas l’ha refusat a córner providencialment.

En aquest sentit, Messi i Ronaldo han quedat empatats, perquè el portuguès també ha disposat d’una boníssima oportunitat per fer gol. Ha estat en el minut 19 i aquest cop l’heroi ha estat Valdés. Segurament, l’error de Ronaldo l’ha pagat més car el Madrid, perquè llavors el marcador era encara de 0-0. Els problemes físics del portuguès, però, només li han permès jugar 65 minuts, quan ha estat substituït per Benzema.