Leo Messi: sis de sis

27.11.2009 11:23

David Puig

Leo Messi ha marcat sis gols al Reial Madrid en els sis partits que ha jugat contra els blancs. Destaquen el hat-trick de la temporada 2006/07 i els dos gols que va fer al Santigo Bernabéu en la memorable tarda del 2-6.

A Leo Messi li va bé el Reial Madrid, si més no en l’apartat golejador. L’argentí ha marcat sis gols al conjunt blanc en els sis partits que ha disputat, xifra que significa una mitjana d’un gol per partit, tot i que Messi ha marcat en tres d’aquests partits i en tres més no ha vist porteria.

Hat-trick inoblidable

QM3D1690.jpgMessi no oblidarà mai la seva estrena golejadora en un clàssic. El 10 de març del 2007, el davanter argentí va clavar un hat-trick al Reial Madrid en el partit jugat al Camp Nou i que va acabar amb empat a tres. Va ser un clàssic embogit i marcat decisivament per l’expulsió d’Oleguer en el minut 44. Messi va agafar la responsabilitat de l’equip i va igualar amb tres dianes l’avantatge madridista. A més, el gol de l’empat definitiu el va marcar en el minut 91, enmig del deliri del gairebé 98.000 espectadors que omplien l’estadi.

Gol... i a 12 punts

messi-fcb-madrid.jpgLa temporada passada, Messi va tornar a superar Iker Casillas en el penúltim partit de l’anomenat Tourmalet de la Lliga, en què el Barça va enfrontar-se consecutivament als millors equips del campionat: Sevilla, València, Reial Madrid i Vila-real. L’onze de Guardiola rebia el Reial Madrid del debutant Juande Ramos el 13 de desembre del 2008. El Barça va guanyar per 2-0, amb gols d’Eto’o i de Messi, que va signar el segon gol en temps afegit. Els blaugranes es distanciaven 12 punts dels madridistes i donaven un cop d’autoritat a una Lliga que acabarien guanyant.

Exhibició i dos gols al Santiago Bernabéu

messi-r.madrid-fcb_x1x.jpgDe l’històric 2-6 de la temporada passada se n’ha parlat i escrit molt. Val la pena recordar que Messi va fer embogir la defensa blanca jugant com a fals davanter centre en un clàssic en què va marcar dos grans gols i es va consagrar com el millor jugador del món. Messi i tot l’equip van aconseguir arrencar els aplaudiments del Santiago Bernabéu, tal com va succeir tres temporades enrere amb Ronaldinho.
Les dades de Messi en els clàssics
Leo Messi ha jugat sis clàssics, dos al Camp Nou i quatre al Santiago Bernabéu. D’aquests partits n’ha guanyat tres, ha empatat un cop i ha encaixat dos derrotes. Messi ha estat titular en tots els partits i només va ser substituït el dia del seu debut a Chamartín, on va jugar 70 minuts. Ha jugat un total de 520 minuts, ha marcat sis gols i ha vist una targeta groga.