El ‘pitxitxi’, més blaugrana que mai

26.10.2009 13:34

Anna Segura

El rànquing de golejadors de la Lliga està liderat per Ibra, que amb els dos gols contra el Saragossa suma set dianes i comparteix la primera plaça amb Villa. Messi, amb sis dianes, i Keita, amb cinc, completen un ‘pitxitxi’ d’allò més blaugrana.

La candidatura per emportar-se el ‘pitxitxi’ d’aquesta temporada està ara per ara molt disputada. Celebrades les vuit primeres jornades de Lliga són moltes les opcions per apostar per un golejador o un altre. Però el que sí que és evident a aquestes alçades és que el Barça és el que més candidats té per emportar-se el guardó de màxim golejador. Entre els 10 primers del rànquing, el club blaugrana té tres futbolistes a la llista, i es converteix en l’únic equip que té més d’un jugador al capdamunt del ‘pitxitxi’.

Ibra, primer

2009-10-25_PARTIDO_23.JPGAmb les dues dianes marcades contra el Saragossa, Zlatan Ibrahimovic es va situar al capdavant del ‘pitxitxi’ de la Lliga amb set gols. Aquesta primera plaça la comparteix amb el valencianista David Villa, que també porta set dianes, tot i que el suec fa un gol cada 77 minuts i l'asturià cada 85. Per darrera es troba un altre blaugrana, Leo Messi, que suma sis gols, els mateixos que Pandiani de l’Osasuna.

Primer hat-trick de Keita

2009-10-26_ENTRENO_05.JPGDesprés d’aconseguir marcar tres gols contra el Saragossa, Seydou Keita va reconèixer que aquest ha estat el primer ‘hat-trick’ de la seva carrera. Amb aquestes tres dianes, el jugador de Mali suma ja cinc gols aquesta temporada i se situa cinquè en el rànquing per aconseguir el ‘pitxitxi’. El migcampista, que com marca la tradició es va endur a casa la pilota del partit, ja ha superat la xifra golejadora de la temporada passada en la que va aconseguir fer quatre dianes en Lliga.

Un partit de dades

Però el partit entre el Barça i el Saragossa va deixar moltes dades i fets curiosos que a continuació repassem:

► Aquesta és la primera vegada aquesta temporada que el Barça marca sis gols en un partit. L’any passat en cinc enfrontaments van acabar fent sis dianes. L’últim va ser al Bernabéu davant el Reial Madrid en un partit històric que va acabar 2-6.

► El Barça a més de ser líder amb tres punts d’avantatges sobre el Reial Madrid, és l’equip que més gols ha marcat (23) i el que menys n'ha rebut (4).

► L’últim blaugrana en marcar un ‘hat-trick’ va ser Leo Messi davant l’Atlètic de Madrid al Calderón. Va ser a l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, quan l’argentí va fer tres dianes que deixaven mig sentenciada l’eliminatòria (1-3).

► El Barça-Saragossa va servir per veure el retorn de Txigrinski després de lesionar-se ara fa gairebé un mes a Màlaga. Qui també va tornar va ser Tito Vilanova a la banqueta, un cop complert els dos partits de sanció.

► Valdés també es troba com a líder del trofeu Zamora (amb 4 gols rebuts en 8 partits), per damunt del sevillista Palop (amb 4 gols rebuts en 6 partits) i Casillas (amb 6 gols rebuts en 8 partits).
Defensa inèdita
La lesió d’Alves davant el Rubin Kazan va fer que Josep Guardiola planteges una defensa que fins aleshores ha estat inèdita. Amb la recuperació de Txigrinski, el tècnic va situar a l’ucraïnès a l’eix de la defensa al costat de Piqué. Mentre que Puyol i Maxwell es va col•locar a les bandes. Una línia defensiva no vista fins ara.