Complicacions en el retorn a l’elit

22.10.2009 17:15

Jesús Carrillo

L’any del retorn del Saragossa a Primera Divisió està sent, fins ara, força complicat per al conjunt aragonès. Dels set partits jugats, els de La Romareda només han pogut guanyar en dues ocasions.

Malgrat debutar amb bon peu i victòria contra el Tenerife (1-0), un altre equip que acaba d’ascendir, la reaparició del Saragossa a Primera Divisió no està sent un camí de roses. I es va adonar ràpidament que no seria fàcil, ja que de la jornada dos a la quarta només va sumar un punt dels nou possibles.

Una dinàmica perillosa

En el segon partit, davant el Sevilla, el conjunt aragonès res va poder fer al Sánchez Pizjuán i va caure per un contundent 4-1. A continuació, l’ensopegada seria més greu. A La Romareda, el Valladolid guanyava per 1-2. La ratxa de derrotes va acabar amb un empat a El Molinón. Va ser el principi de la recuperació dels de Marcelino, que a la cinquena jornada van vèncer el Getafe per un clar 3-0.

Millora en joc, però no en resultats

TinoGil_2929.JPGEn els dos últims compromisos de Lliga, el Saragossa ha practicat un bon futbol, tot i que els resultats no han estat els òptims. La sisena jornada va dur al Saragossa fins a Bilbao. En la globalitat del partit els de Marcelino van ser superiors en joc, encara que el més important, els punts, van ser per a un Athletic Club més efectiu.

En el duel previ a la visita del Camp Nou, la mala sort va tornar a acompanyar els blancs, que van perdre en els darrers instants dos gols d’avantatge sobre el Racing de Santander (2-2). El pròxim rival del Barça ho havia fet tot bé fins al minut 85.

Balanç i absències
En set jornades, el Saragossa ha marcat deu gols i n’ha rebut un més, o sigui, onze. Un dels contratemps més importants que ha patit la plantilla ha estat la greu lesió del nigerià Uche, el fitxatge estrella d’aquest estiu, que no podrà tornar a jugar fins a la propera temporada.