Bojan torna 52 dies després

17.10.2009 23:59

Roger Bogunyà

Una de les millors notícies del partit a Mestalla per al FC Barcelona ha estat el retorn de Bojan Krkic a la competició oficial. Des del Barça-Sporting de la primera jornada de Lliga que no jugava cap minut amb el primer equip.

En el minut 77 de partit Josep Guardiola ha decidit fer el primer canvi del FC Barcelona. Marxava Pedro i entrava Bojan, que des de la jornada inaugural no jugava. Feia 52 dies. Llavors va patir una ruptura fibril•lar a la inserció tendinosa a l’adductor mitjà de la cuixa esquerra. “M’he trobat bé. Ja fa dies que entreno fort, però és important tornar a jugar. M’he sentit molt còmode”, ha reconegut després del matx.

Com a extrem esquerre

2009-10-17_PARTIDO_WEB_39.JPGBojan Krkic s’ha col·locat com a extrem esquerre en els minuts finals de partit. Messi, al mig, i Iniesta, a la dreta, ocupaven les altres posicions de l’atac blaugrana. La seva entrada ha coincidit amb els millors minuts del Barça, que ha tancat dins la seva àrea un València cada cop més fatigat. Contra l’Sporting, en el seu últim partit, també va jugar a la banda esquerra. Aquell dia va obrir el marcador amb un gol de cap.

Participatiu

En els 18 minuts en què ha estat sobre el terreny de joc Bojan ho ha intentat. Però, com els seus companys, ha topat una vegada i una altra amb la defensa local, en tot moment molt intensa. Amb tot, dels dos regats que ha provat Bojan ha resolt amb èxit un i també ha completat de forma eficaç gairebé totes les passades que ha intentat (9 d’11). En total, ha participat en 13 ocasions. Bojan ha tornat.
“Mai ens conformem amb un empat”
Sobre el 0-0 final, Bojan Krkic ha reconegut que el FC Barcelona “mai es conforma amb un empat”. Però ha matisat: “Tal com ha anat el partit, podem donar el resultat per bo. El més important és no perdre”. Sobre el rècord del millor inici de Lliga, que el Barça hauria assolit en cas de victòria, Bojan s’ha mostrat molt sincer: “És veritat que quan estàs a prop d’aconseguir un rècord com aquest, et sap més greu no aconseguir-lo. Però hem de tirar endavant”.