L’Argentina, a un pas del Mundial; Mèxic, ja hi és

11.10.2009 09:51

La selecció argentina va derrotar el Perú (2-1) amb un gol en el temps afegit de Palermo i ja depèn de si mateixa per classificar-se per al Mundial. Mèxic, per la seva banda, ja té el bitllet per a Sud-àfrica després de guanyar El Salvador per 4 a 1.

A falta d’una jornada per al final, tant en el grup sud-americà com en el centreamericà, Mèxic i l’Argentina han donat un cop de timó de cara al proper Mundial. Mentre el conjunt de Javier Aguirre ja celebra la classificació obtinguda després de golejar El Salvador per 4 gols a 1, l’Argentina de Maradona va salvar els mobles en el temps de descompte gràcies a un gol de Martín Palermo que signava el 2 a 1 contra el Perú.

Un miracle enganxa l’Argentina al Mundial

argentina3.jpgUna primera part molt avorrida, on una tímida Argentina semblava tenir el control del joc però sense profunditat, feia preveure que tot plegat no seria gens fàcil per als de Maradona. Un gol d’Higuaín només començar la segona meitat avançava els argentins, però quan tot semblava que aquest gol seria suficient per aconseguir la victòria, Hernán Rengifo empatava el partit en l’últim minut i deixava mut el Monumental de River. En el temps afegit va arribar el miracle, un gol de Martín Palermo quan l’àrbitre ja era a punt de xiular el final va fer esclatar de joia tota una selecció que veu com les seves opcions de classificar-se passen per si mateixa.

Leo Messi, que va jugar tot el partit, ho va intentar però no va tenir sort de cara porta.

Mèxic serà a Sud-àfrica

La selecció mexicana no va haver de patir gaire per certificar la seva participació en el proper Mundial de Sud-àfrica. Els de Javier Aguirre van derrotar El Salvador per 4 a 1, amb gols de Blanco, Palencia, Vela i Martín González en pròpia porta. El gol de l’honor dels visitants va ser obra de Julio Martínez. El blaugrana Rafa Márquez va disputar els 90 minuts.

mexic1.jpgEls mexicans tancaran la fase de classificació amb un partit davant de la selecció de Trinitat i Tobago dimecres vinent, dia 14 d’octubre.

L’opció de l’Argentina
Després d’aquesta important victòria contra la selecció del Perú, els de Maradona han de derrotar l’Uruguai per assegurar-se la classificació per al Mundial de Sud-àfrica. Els uruguaians també s’hi jugaran molt davant de l’Argentina, ja que aspiren a aconseguir una plaça per a la repesca i no poden badar perquè l’Equador només està a un punt.