16 anys d’una nit de pel·lícula

28.09.2009 12:22

Edgar Fornós

El Dinamo de Kíev tornarà al Camp Nou el dia que fa 16 anys d’una visita que va deixar petjada a la gespa de l’estadi. Un 4-1 de somni amb remuntada inclosa classificava el Barça per als vuitens de final de la Champions.

El FC Barcelona iniciava la lliga de campions de la temporada 1993/94 a Kíev. En el partit d’anada, el Dinamo va guanyar per 3-1 i obligava els blaugranes a remuntar en el partit de tornada si volien classificar-se per als vuitens de final.

Una nova nit màgica al Camp Nou del Dream Team acabaria amb un 4- 1 que enviava els de Cruyff a la ronda següent per la porta gran. Curiositats de la vida, setze anys després d’aquella gesta, un altre 29 de setembre, el Dinamo i el Barça es tornen a trobar per disputar un partit de la màxima competició europea.

A la gespa, amb la sisena marxa

BARxA_4_DINAMO_KIEV_1_x29-9-93x040.jpgEl Barça era conscient que havia de sortir a totes si volia classificar-se. I així ho va fer. Als nou minuts de joc, Laudrup ja posava per davant els de Cruyff i, poc després, Bakero marcava el segon, que donava el pas momentani cap a vuitens. Un gol de Rebrov, encara a la primera part, tornava a complicar les coses, ja que els blaugranes necessitaven dos gols més per passar ronda.

Bakero i Koeman tanquen la remuntada

BARxA_4_DINAMO_KIEV_1_x29-9-93x043.jpgUn FC Barcelona revolucionat a la segona part va tornar a marcar als cinc minuts: Bakero forçava momentàniament la pròrroga. L’holandès Ronald Koeman acabaria signant el quart gol, després d’un magistral llançament de falta que catapultava el Dream Team a Europa.

Si aquest dimarts el Camp Nou assisteix a un espectacle semblant, el paral•lelisme haurà estat complet.