La banqueta és decisiva

27.09.2009 16:32

Jesús Carrillo

Fins aquest dissabte, el Barça ha marcat cinc gols mitjançant jugadors que han sortit des de la banqueta. Tant a les dues Supercopes com a la Lliga la banqueta ha estat decisiva.

WEB_PARTIDO_03.JPGA La Rosaleda els golejadors van sortir des de la banqueta. Les inoportunes lesions d’Henry, a la primera part, i de Txigrinski, a la segona, van provocar l’entrada d’Ibra i Piqué. Davanter i defensa van ser, precisament, els autors dels gols que donaven la cinquena victòria als de Guardiola.

Messi, a Getafe

WEB_PARTIDO_01.JPGLa història, també lluny del Camp Nou, ja es va produir a la Lliga, concretament al camp del Getafe. Messi, que va començar el partit a la banqueta, va sortir ben entrada la segona part per marcar el segon gol de cap, després que Ibrahimovic li fes una gran assistència.

Bojan i Pedro

El primer cas des de l’inici de la temporada oficial blaugrana es va produir a la tornada de la Supercopa d’Espanya entre el Barça i l’Athletic Club, al Camp Nou. Bojan Krkic va entrar a la segona part i va necessitar molt poc temps per marcar el que seria el definitiu 3-0 per als blaugrana.

A Mònaco, a la final de la Supercopa d’Europa davant el Xakhtar Donetsk, Pedro va entrar a falta de pocs minuts per acabar el partit. L’empat a zero al final del temps reglamentari va fer que es jugués una pròrroga de 30 minuts. I va ser precisament en el temps afegit quan Pedro va fer el gol de la victòria que donava la tercera Supercopa europea al FC Barcelona.
Punts i títols
Si els gols de jugadors que surten des de la banqueta han estat històricament per ampliar els marcadors o per maquillar una derrota, en el cas de l’actual Barça 2009/10 tres dels cinc gols han estat decisius. El de Pedro, a l’estadi Louis XVI de Montecarlo, li va donar el títol al FC Barcelona. I dels tres gols a la Lliga, dos han representat sis punts que han caigut del costat blaugrana