Keita ho juga tot

21.09.2009 14:03

Sandra Sarmiento

El migcampista malià és, a excepció de Valdés, el jugador que més minuts ha disputat fins ara. Keita ha jugat els set partits oficials com a titular.

La confiança sempre et permet rendir més i millor. És el cas de Keita, que en aquest inici de temporada s’ha destapat com una de les peces clau a l’esquema de Guardiola. El malià és polivalent, perquè pot jugar de pivot defensiu o d’interior amb un gran sentit tàctic. Té arribada i una bona potència de xut. I amb esforç, treball i persistència (paraula clau per parlar del Barça del triplet o dels cinc títols), Keita s’ha convertit en un fix en les alineacions. Tant fix, que ho ha jugat tot.

Set de set

2009-08-30_FCB_-_SPORTING_DE_GIJON_005.JPGDels set partits oficials que ha jugat el Barça fins ara, Keita els ha disputat tots de titular i només en un ha estat substituït: va ser a la tornada de la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic al minut 75. És la primera vegada que el futbolista africà juga tants partits de manera consecutiva amb el Barça. La temporada passada en va encadenar 4 en els primers partits de Lliga contra el Racing, l’Sporting de Portugal, l’Sporting de Gijón i el Betis.
El sacrifici pel col•lectiu del malià i sobretot el seu nivell de forma actual, el converteixen en un actiu de luxe.

Un migcampista amb arribada

2009-09-19_WEB_15.JPGAl marge de la seva feina com a migcampista, Keita s’ha situat com un dels màxims golejadors de l’equip després d’Ibrahimovic. Ja ha fet dos gols aquesta temporada (els mateixos que Bojan i Pedro).

Contra l’Sporting de Gijón, va rematar una centrada perfecte d’Alves per fer el 2-0 i dissabte contra l’Atlètic de Madrid, va enviar al fons de la porteria una passada impossible de Messi.

46 partits en la seva primera temporada
Guardiola ja ha dit en més d’una ocasió que Keita tindrà molta més presència al camp aquesta temporada. L’any passat li va costar una mica adaptar-se al joc de toc ràpid del Barça, però al final va jugar 29 partits de Lliga, 12 a la Lliga de Campions i 5 a la Copa del Rei.