Cap gol rebut en 436 minuts

14.09.2009 16:50

Marc Guillén

Des que De Marcos va marcar l’1-0 en l’anada de la Supercopa d’Espanya, el Barça no ha encaixat cap gol més en els quatre partits oficials jugats posteriorment. Valdés acumula 436 minuts imbatut.

El FC Barcelona brilla pel seu joc ofensiu, però troba l’eficàcia en la seriositat defensiva que ha fet que hagi mantingut la porteria a zero en els últims quatre partits oficials. Va ser així en la tornada de la Supercopa d’Espanya contra l’Athletic Club (3-0) a Mònaco –amb pròrroga inclosa- amb el Xakhtar (1-0) i a la Lliga davant l’Sporting (3-0) i a Getafe (0-2).

14 aturades de Valdés

2009-08-23_FCB_-_ATHLETIC_BILBAO_CELEBRACION_TITULO_005.JPGEl Barça actual destaca per defensar en bloc, la pressió constant dels 10 jugadors de camp fa que els rivals rematin poc a porteria i Valdés passi sovint desapercebut, però en els 436 que acumula imbatut ha fet 14 aturades.

Hi ha dies que el porter del planter ha de mantenir la concentració els 90 minuts per fer només una aturada com en el Barça - Athletic, però en d’altres ha tingut més feina i ha fet fins a 5 aturades, com en el partit contra l’Sporting de Gijón.

La defensa, prioritària per Guardiola

En els 5 partits oficials disputats fins ara el FC Barcelona ha marcat 11 gols i només n’ha encaixat un. La solvència defensiva és vital per Josep Guardiola, tal com va reconèixer després de guanyar el Getafe: “La línia defensiva és la més important per mi”.
Valdés, l’onzè jugador de camp
El bon toc de pilota de Víctor Valdés amb els peus ha fet que Guardiola el faci responsable de començar les jugades en els serveis de porteria. Últimament els rivals pressionen molt amunt quan el Barça té un servei de porteria i Valdés s’encarrega de trencar la primera línia de pressió passant la pilota directament als laterals o enviant-la amb precisió al cap d’Ibrahimovic. A més, el fet d’haver crescut al planter fa que estigui acostumat a jugar amb una defensa avançada.