Messi, revulsiu

14.09.2009 14:08

Edgar Fornós

A banda d’un excel·lent titular, Leo Messi ha demostrat ser un revulsiu de luxe. En cinc de les ocasions en què va ser suplent la temporada passada va aconseguir marcar. Enguany, el Getafe ja ha tastat la mateixa medecina.

Contra el Getafe, Leo Messi va començar el partit des de la banqueta i no va ser fins al minut 58 que va entrar al camp substituint Jeffren. Ibrahimovic va obrir la llauna d’un partit que estava del tot encallat i Messi va sentenciar quan faltaven deu minuts per al final gràcies a una rematada magistral amb el cap.

Primer punt de la temporada

El ‘Messi revulsiu’ va aconseguir el primer punt de la temporada 2008/09. Després de perdre a Los Pajaritos, el Barça va sumar el primer punt contra el Racing al Camp Nou. Messi, de penal, va marcar als 71 minuts un gol que al final es va traduir en un empat a 1.

Tres punts i gol 5.000

Gol_5000-Messi-fcb-racing_x4x-foto_Jordi_Cotrina-no_utilitzar-nomxs_publis_Club.jpgTambé contra el Racing de Santander, al Sardinero, Messi va ser l’actor principal d’una pel•lícula que el col•locava d’inici a la banqueta. Zigic havia avançat els locals a la primera part, però Messi, que havia entrat al camp per Busquets, va capgirar el marcador situant l’1-2 definitiu. El segon dels dos gols, a més, significava el 5.000 de la història del Barça a la Lliga.

Decisiu a Europa

xakhtar-fcb_x7x.jpgLes dues ocasions en què Messi va saltar al terreny de joc des de la banqueta a la Champions va aconseguir marcar. Al camp del Xakthar els seus dos gols van donar els tres punts en un dels partits més complicats de la primera fase i contra el Basilea, al Camp Nou, una diana al minut 61 servia per sumar un punt que acostava la classificació per als vuitens de final.

Un gol que porta a València

La tornada de les semifinals de la Copa del Rei a Mallorca va tenir un guió del tot imprevisible. El Barça havia guanyat 2-0 a l’anada i tenia ben encarrilat el pas a la final, però el migcampista Castro va posar la por al cos marcant l’1-0 abans del descans a l’ONO Estadi. Els nervis van augmentar amb un penal favorable als locals que afortunadament Pinto pot refusar. Al minut 81, Messi, que havia entrat per Bojan, enviava definitivament el Barça a la final de Mestalla amb un gran gol de vaselina.

Sempre als minuts 58 o 59
Dels últims sis partits en què Messi ha actuat com a revulsiu, en tres ocasions ha saltat a la gespa al minut 58 i en les altres tres ho ha fet al 59. Casualitat o no, a partir d’aquest interval de temps, el marcador s’ha vist alterat gràcies a l’astre argentí.