El Brasil, cara; l’Argentina, creu

10.09.2009 07:21

El Brasil, amb Alves titular, es va assegurar la classificació per al Mundial 2010 després de guanyar Xile per 4-2. En canvi, Leo Messi no va poder evitar la derrota de l'Argentina contra el Paraguai (1-0) i ja es troba en zona de repesca.

El Brasil va certificar de forma matemàtica la seva classificació per al Mundial 2010 després de guanyar Xile per 4-2 en el partit disputat a l'estadi Pituaçu de Salvador. Dani Alves va jugar els 90 minuts i ho va fer com a migcampista. L'aposta li va sortir bé a Dunga, ja que el blaugrana va quallar un gran partit i va donar dues assistències de gol. Nilmar, amb un hat trick, i Baptista van ser els golejadors de la "canarinha". Amb aquesta victòria, el Brasil confirma la seva participació en el Mundial de Sud-àfrica i acompanyarà el Paraguai que es va assegurar la classificació després de derrotar l'Argentina.

El calvari de l'Argentina

MESSI_2.jpgPoca cosa va poder fer Leo Messi per evitar la segona derrota consecutiva de l'Argentina i que la deixa fora de la classificació directa a dues jornades per al final de la fase de grups. Aquest cop el botxí va ser el Paraguai, que després d'imposar-se per 1-0 va obtenir el bitllet cap a Sud-àfrica. Els canvis que va introduir Maradona a l'equip van servir de ben poc. Messi i Agüero van formar parella atacant, mentre que al centre del camp, Gago ocupava el lloc de Maxi Rodríguez. Tot va ser inútil i un gol de Nelson Haedo va decantar el partit del costat dels locals que, a més, es van veure beneficiats per l'expulsió de Verón al minut 52.
Dues finals
Després d'aquesta jornada, l'Argentina ocupa el cinquè lloc del grup sud-americà que dóna dret a jugar la repesca. Per obtenir la classificació directa haurà de guanyar el Perú, a casa i a l'Uruguai, a Montenvideo en les dues últimes jornades de la fase de grups si no vol dependre de tercers resultats.